Nedir? Nasıl? Neden?

Musk, sosyal medya devi Twitter’ın en büyük hissedarı oldu

Sponsorlu İçerik

Elektirikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk‘ın, Twitter’dan yüzde 9,2 hisse aldığı açıklandı. Bu hamle ile Musk, sosyal medya platformunun en büyük hissedarlarından biri oldu.

Elon Musk, ifade özgürlüğü ilkelerine uymadığı için eleştirdiği Twitter platformunun günler sonra hissedarı oldu. Şirketten hisse aldığını açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemler yükseldi. Anlaşma, Musk’ın firmada 73 milyon hisse aldığını gösteren bir SEC dosyası aracılığı ile ortaya çıktı. Tesla CEO’sunun hissesinin ise 2,9 milyon dolar değerinde olduğu kaydedildi.

CNN verilerine göre, bu hisse alımı Musk’ı Twitter’ın en büyük hissedarı yapıyor. Bloomberg verilerine göre ise, Musk’ın Twitter’daki yüzde 9,2’lik hissesi pasif bir payı temsil ediyor. Tesla CEO’sunun sosyal medya platformunun yönetimine ne kadar katılmayı planladığı henüz belli değil. Firmanın şuanda en büyük hissedarının yüzde 8,4 ile Vanguard Group‘a ait olduğu biliniyor. Twitter’ın hisse fiyatı, haberlerde piyasa öncesi işlemlerde yüzde 25 artış yaşayarak 39.31 dolardan 49.06 dolara yükseldi.

Twitter’da ifade özgürlüğü için anket açmıştı

Elon Musk, Twitter’da algoritmaların açık kaynak olmalarının gerekip gerekmediği hakkında tartışma başlatmıştı. 24 Mart tarihinde ise konuyla ilgili şöyle bir tweet attı:

“Twitter algoritmasındaki” fiili önyargının kamu söylemi üzerinde büyük bir etkisi olmasından endişeleniyorum.”

Yakın bir tarihte Musk, takipçilerine Twitter’ın ifade özgürlüğü ilkesine bağlı olup olmadığını bir anket açarak sordu. Twitter anketine 2 milyon katılımcının yüzde 70’i “Hayır” cevabını verdi. Yapılan anketin ardından CEO Musk, özgür konuşmaya her şeyden daha fazla değer verecek kendi sosyal medya platformunu oluşturmak konusunda ciddi olduğunu söyledi. Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey, Musk’ın eleştirisine şu cevabı verdi:

“Hangi algoritmanın kullanılacağı veya kullanılmayacağı herkese açık olmalıdır.”

Musk yeni bir sosyal medya platformu mu oluşturacak?

Elon’ın 26 Mart’ta yeni bir platforma ihtiyaç olup olmadığını sormasının ardından bir kullanıcı, açık kaynaklı algoritmadan oluşan ve ifade özgürlüğünü teşvik eden yeni bir platform oluşturmayı düşünüp düşünmediğini sordu. Musk ise bunu ciddi bir şekilde düşündüğünü kaydetti.

Twitter Blue’ya NFT özelliğinin entegre edilmesinin ardından Musk, platformdaki diğer sorunları düzeltmek yerine NFT’leri entegre etmek için mühendislik kaynakları harcamasını da eleştirdi. 

 “Kripto para dolandırıcıları her başlıkta bir spambot blok partisi verirken Twitter bu bs için mühendislik kaynaklarını harcıyor!?”

Musk ve Twitter’ın karmaşık ilişkisi

Platformun sık bir kullanıcısı olan Musk, Twitter’daki faaliyetleri nedeniyle birkaç kez tepki topladı. Fakat aynı zamanda, 80 milyon takipçiyle şu anda en çok takip edilen sekizinci hesap olarak biliniyor. Tesla CEO’su, özellikle Menkul Kıymetler ve Borsa komisyonu ile tweet’leriyle dikkat çekti. Kısa süre önce, bazı tweet’lerinin önceden onaylanması için 2018 yılında 2018 emrini, ifade özgürlüğü hakkına yönelik bir saldırı olarak nitelendirdi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu