Nedir? Nasıl? Neden?

Samsung Asset Management, ilk blockchain ETF’sini başlattı

Sponsorlu İçerik

Samsung Asset Management, Hong Kong’da blockchain odaklı ilk ETF’sini Hong Kong’da listeleyecek.

Güney Kore’nin en büyük varlık yöneticisi olan Samsung Asset Management, Hong Kong’da Temmuz ayından önce blockchain odaklı bir ETF listeleyeceğini duyurdu. Söz konusu çalışmanın Asya’daki gerçek kripto para birimi yatırımını içeren ilk ETF olduğu kaydedildi.

Güney Kore’nin iş gazetesi Hankyung, fonun Amplify’ın Dönüşümsel Veri Paylaşımı ETF‘sine (BLOK ETF) benzeyeceğini bildirdi. Samasung Asset Management, SilverGate Capital, Galaxy Digital Holdings, Coinbase ve Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri gibi kripto para birimi ile ilgili şirketlere yatırım yapıyor.

Samsung Asset Management kısa süre önce Amplifi’nin yüzde 20 hissesini 30 milyon dolara satın almıştı. Şirket bu şekilde Amplifi’nin Asya’daki ETF’sinin özel satış haklarını da güvence altına aldı. Yeni fon, BLOK ETF ile aynı yapıyı içererek Samsung adı altında işlem görecek.

BLOK ETF, Kanada’nın Purpose Bitcoin ETF‘si gibi doğrudan bitcoin fiyatını takip eden diğer ETF’leri de içeriyor. Bu nedenle, Samsung Asset, kripto para birimleri tarafından desteklenen ilk Asya ETF’si olacak. Kripto varlıklarının, ETF’nin yerel listeleme süresinde gecikmelere neden olması bekleniyor.

Samsung Asset Management yetkilisi, şirketin Amplify’ın yurtiçi ve yurtdışındaki en iyi ürünlerini listelemeyi planladığını açıkladı.

“ABD faiz oranlarındaki artış nedeniyle temettülere olan ilgi arttığından, Kore veya Hong Kong’da ‘CWP Gelişmiş Temettü Gelirini Arttırın ETF (DIVO ETF)’ gibi ek listeleri düşünüyoruz.”

Samsung Asset, Çin İnterneti, GYO’lar ve ham petrol ETF’leri gibi beş ürünü daha listeledi.

Blokchain ve Bitcoin ETF’leri

Blockchain ETF‘leri, kripto para birimlerinin oynaklığını yaşamadan geliştirilen ve bu endüstriye yatırım yapmak için kurumsal ağ geçitleri olarak ortaya çıktı. Varlık yöneticisi BlackRock, Blockchain ve Tech ETF’sini başlattığını duyurdu. Bunu haberimizde vermiştik.

Bu fonların piyasaya sürülmesi Bitcoin ETF’sinden çok daha kolay oldu. Bitcoin Vadeli İşlemleri ETF’leri geçtiğimiz Ekim ayında piyasaya sürülmüştü. Fakat spot ETF henüz Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanmadı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu