Nedir? Nasıl? Neden?

NFT pazarında Asyalıların payı artıyor

Sponsorlu İçerik

Blockchain veri firması Chainalysis’in bir raporuna göre, Orta ve Güney Asyalı tüccarlar dünyadaki NFT sahiplerinin en büyük bölümünü oluşturuyor.

Firma, 2022’nin başlarından itibaren pazarın yaklaşık %30’una Asyalı tüccarların hakim olduğunu söyledi. NFT alanındaki Asya hakimiyeti, NFT piyasasının 2021 ortalarındaki patlama sırasında pazarın yaklaşık %40’ına yükseldi.

Chainalysis, Kuzey Amerikalı ve Batı Avrupalı ​​tüccarların pazarın ikinci ve üçüncü en büyük alıcıları olduğunu söyledi. Afrika, Doğu Avrupa ve Orta Doğu gibi bölgeler NFT alanında geride kalıyor.

Bazı bölgelerin verileri gecikmeli olsa da, 2021’in başından bu yana hiçbir bölgenin tüm web trafiğinin %40’ından fazlasını oluşturmadığı gerçeği, bir bütün olarak kripto para birimleri gibi NFT’lerin küresel bir izleyici kitlesini yakaladığını gösteriyor.

Hangi ülkeler NFT hacimlerinde lider olabilir?

Orta ve Güney Asya altında, Hindistan, Kazakistan ve Pakistan gibi ülkeler, NFT ticaretini en çok hesaba katan ülkeler olarak görünüyor. Her üç ülke de son birkaç yılda büyük kripto merkezleri olarak ortaya çıktı.

Chainalysis’in daha önceki bir raporu, Hindistan’ın 2021’de Vietnam’ın ardından ikinci en büyük kripto paraları benimseyen ülke olduğunu gösterdi. Pakistan listede üçüncü sırada yer aldı.

Chainalysis’ten elde edilen veriler, perakende tüccarların neredeyse tüm NFT işlemlerinden sorumlu olduğunu gösteriyor ve bu her iki ülkenin de kripto ticareti demografisine uyuyor.

Ancak Hindistan ve Kazakistan son birkaç yılda bir kripto patlaması yaşarken, katı düzenlemeler daha fazla büyüme potansiyelini engellemiş gibi görünüyor. Kazakistan kısa süre önce kripto madenciliğini yasaklarken, Hindistan geçen ay kripto ticaretine yüksek vergiler getirdi.

Pakistan kısa süre önce ülkedeki kripto düzenlemelerini gözden geçirmek için hükümet komiteleri kurdu.

NFT pazarları 2021 patlamasından sonra istikrar kazanıyor

Chainalysis, NFT pazarlarının 2021 yılına kadar patlayıcı bir büyüme gördükten sonra istikrara kavuştuğunu söyledi. 2022’deki büyümenin en büyük itici gücü, Bored Ape NFT’lerine olan talebi artıran Yuga Labs’ın metaverse projesi gibi görünüyor.

İşlem hacimleri de 2021’den bu yana çılgınca dalgalandı ve yıl boyunca düzensiz bir şekilde yükseldi. Ancak volatiliteye rağmen Chainalysis, aktif NFT yatırımcılarının sayısının artmaya devam ettiğini görüyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu