Nedir? Nasıl? Neden?

İTÜ, 250. yılına özel NFT koleksiyonu yayınlayacak

Sponsorlu İçerik

İstanbul Teknik Üniversitesi, kripto borsası Bitay işbirliği ile 250.yılına özel NFT koleksiyonu yayınlayacağını duyurdu.

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan İstanbul Teknik Üniversitesi, 250. yılına özel olarak eserlerini NFT koleksiyonuna dönüştüreceğini paylaştı. Kripto borsası Bitay’ın ortak girişimiyle yayınlanacak NFT koleksiyonu, üniversitenin Mimarlık, Konservatuar, Mühendislik Fakültelerinin arşivlerinde yer alan ses, fotoğraf ve video formatındaki eserlerden oluşturulacak.

İTÜ’nün kuruluşunun 250. yılına özel olarak yayınlanacak koleksiyon, Bitay’ın kendi NFT platformunda satışa sunulacak. NFT’lerin yatırım aracının yanı sıra anıları ölümsüzleştirme yöntemi olarak kullanılması gün geçtikçe popülerlik kazanan bir uygulama olmaya başladı. Türkiye’de NFT alanındaki çalışmaların en sonuncusu İTÜ ve Bitay işbirliği ile hazırlanan NFT koleksiyonu oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi, sahip olduğu bilim ve sanat birikimlerini NFT koleksiyonuna dönüştürerek Türkiye’de ve dünyada tanınma sağlamayı amaçlıyor.

Bitay Teknoloji CEO’su Niyazi Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye’nin global borsası Bitay olarak dijital varlıklar alanında da yeniliklerin öncülüğünü yapıyoruz. Akademik birikimi ve köklü tarihi ile ülkemizin en seçkin kurumlarından olan İTÜ ile yaptığımız bu özel iş birliğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. İş birliğimiz kapsamında, İTÜ’nün Cumhuriyet öncesi ve son 250 yıllık tarihini kapsayan bilime ve sanata yön verdiği, paha biçilmez değerdeki eserlerin dijital formatlara ve sonra da NFT’ye dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Böylece bu eserlerin telif haklarının korunarak ülkemizde ve dünyada daha geniş kitlelerce tanınması hedefine katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz. Bu iş birliği, blok zinciri tabanlı NFT teknolojilerinin bilimsel, sanatsal ve kültürel mirasın korunmasında etkin bir şekilde nasıl kullanılabileceğinin de canlı bir örneği olacak.”

“2,5 asırlık bilgi ve kültür birikimi NFT’ye dönüştüreceğiz”

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“İstanbul Teknik Üniversitesi, teknolojik gelişmeyi ve dijitalleşmeyi çok yakından takip ettiği gibi aynı zamanda bilime ve tekniğe yön veren bir kurumdur. 250 yıla yayılan köklü geçmişi ve akademik birikimiyle İTÜ, her zaman yenilikçi, dinamik ve daima genç bir bakış açısına sahip olmasını buna borçludur. Bitay ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde üniversitemizin iki buçuk asırlık bilgi birikimini ve kültürel mirasını dijitale aktararak NFT eserlere dönüştüreceğiz. Bu sayede, geçmişten gelen birçok miras, gelecek nesillere de güvenle ulaşabilecek.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu