Nedir? Nasıl? Neden?

Binance, LUNA destekli vadeli sözleşmeleri ‘delist’ edecek

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Binance, LUNAUSDT destekli vadeli sözleşmeleri feshetmeye hazırlanıyor. Alım-satım hizmetleri devre dışı bırakılmaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, LUNAUSDT vadeli sözleşmelerini feshetme aşamasına geldi. Terra ağının kripto paraları Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) dipleri görürken, Binance, ilgili alım satım hizmetlerini devre dışı bırakmaya devam ediyor.

Binance’in türev kolu Binance Futures, bugün coin marjlı LUNA sürekli vadeli işlem sözleşmelerini listelemeden kaldırdığını duyurdu. Borsa, sözleşmelere otomatik kapama uygulamaya, kaldıraç seviyesini düşürmeye ve LUNA vadeli işlem sözleşmelerinin marj seviyelerini güncellemeye de başladı.

Platform, duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“LUNAUSDT sözleşmeleri 0,005 USDT’nin altına düşerse Binance sözleşmeleri listeden çıkaracak. Kullanıcıların açık tüm pozisyonlarını, listeleme iptali öncesi otomatik kapatmayı önlemek için kapatmaları tavsiye edilir.”

Güncelleme öncesi açılan pozisyonlar etkilenmeyecek

Yapılan duyurunun detaylarında, güncelleme öncesi açılan pozisyonların etkilenmeyeceği belirtildi.

Şirket, “Binance, USDT marjlı LUNA sürekli vadelilerin maksimum kaldıraç ve marj seviyesini herhangi bir bildirim yapmadan değiştirme hakkını saklı tutar,” diye ekledi.

Binance, salı günü Terra ağındaki yoğun satış baskısını gerekçe gösterek LUNA ve UST çekimlerini askıya almıştı. Dolara endeksli olması gereken stablecoin TerraUSD (UST), bu olaylar zincirinde 0,30 dolara kadar geriledi. Kripto paranın kardeş tokeni LUNA ise değerinin yüzde 99’dan fazlasını kaybetti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu