Nedir? Nasıl? Neden?

Kevin O’leary, kripto madenciliği yasaklarını eleştirdi

Sponsorlu İçerik

Bitcoin’e yaptığı yatırımlarla tanınan Kanadalı iş insanı Kevin O’leary, kripto para madenciliği hakkında konuşarak madenciliğin yasaklanmasının büyük bir hata olacağını söyledi.

Kanadalı iş insanı Kevin O’leary BTC’ye yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettirmişti. Bir dönem büyük bir yükseliş gösteren Dogecoin için O’leary, “Las Vegas’a gidin ve kumar oynayın bu daha iyi” yorumunu yapmıştı. Ünlü iş insanı, yakın tarihte verdiği demeçte New York’ta yasaklanacağı konuşulan kripto madenciliği ile ilgili eleştirilerde bulundu.

O’leary, New York eyaletinde Proof-of-Work (iş kanıtı) sistemi ile çalışan kripto madenciliğinin yapılmasının 2 yıllığına durdurulması konusunda New York Eyalet Meclisi‘nin aldığı kararı eleştirdi. Kanadalı yatırımcı, bu kararın büyük bir hata olacağını söyledi.

CNBC‘ye konuşan O’Leary, Bitcoin madenciliğinin her zaman devam edeceğini ve New York’un hidroelektrik potansiyelinin önemli olduğunu belirtti:

“Bitcoin madenciliği devam edecek ancak yasak New York eyaleti için kötü olacaktır. Daha fazla karbon emisyonu yerine hidroelektrik kullanmak daha mantıklı ve New York’ta yeterince bu güç var. Madencilik hidroelektrik güç ile yapılırsa eyalet daha fazla vergi toplar ve iş gücü artar.”

O’leary veri merkezi projesini Norveç’te açtı

Sıfır karbon emisyonu ile çalışan veri merkezi projesini hayata geçirmek için New York’un elverişsiz yatırım koşullarına sahip olduğunu kaydeden O’leary, projesini Norveç’e taşıdığını söyledi:

“Şu anda birçok insan yüksek vergi oranları ve yüksek maliyet nedeniyle New York, Kalifornia ve Massachusetts’ten ayrılıyor. Bunlar kötü yönetilen eyaletlere örnek… Ben bu eyaletlere yatırım yapmıyorum. Teksas, Florida, İsviçre, BAE ve Norveç çok daha uygun ve elverişli yatırım koşullarına sahip. Bu yüzden Norveç’te sıfır karbon veri merkezimi açtım. Çok başarılı bir proje. Onların yapması gereken, yatırım alacak iş yaratmak ancak şu anda New York eyaleti yatırım yapılamayacak durumda. Düşünün New York gibi bir eyalet için ‘yatırım yapılamayacak’ yorumunda bulunuyoruz”

Daha önceki bir yorumda O’Leary, portföyünün yüzde 20’sinin kripto paralardan oluştuğunu ve Bitcoin madenciliği yasakları için “Uzun vadeli olmayacak” demişti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu