Nedir? Nasıl? Neden?

Beyaz Saray’dan kripto madencilik açıklaması geldi

Sponsorlu İçerik

ABD’de kripto para madenciliğinin çevreye olan olumsuz etkileriyle ilgili tartışmalar çok uzun süredir devam ediyor. Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikaları başkan yardımcısı Costa Samaras, kripto madenciliğinin çevreye olan etkileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili raporun Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor.

ABD’de uzun süredir devam eden kripto madencilik faaliyetlerinin çevresel etkilerine ilişkin Beyaz Saray’dan resmi bir açıklama yapıldı. Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası başkan yardımcısı Costa Samaras, Bloomberg’e verdiği bir demeçte Joe Biden yönetiminin bu sorunu çözmeye karar verdiğini söyledi. Beyaz Saray’ın konuyla ilgili eleştiri ve önerileri bir araya toplayıp, daha sonra hareket edeceğini açıkladı.

Samaras, emisyonları azaltmanın ve sektörün sorumlu bir şekilde büyümesinin önemini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Eğer madencilik, finansal sistemimizin bir parçası olacaksa, bunu sorumlu bir şekilde gelişerek ve karbon emisyonlarını azaltarak yapmalıyız. Dijital varlıkları düşündüğümüzde çevreyi koruyacak ve fazla enerji tüketmeyecek şekilde hayatımıza dahil edilmelidir.”

Konu belirsizliğini koruyor

Kripto para madenciliği konusu ABD’de belirsizliğini koruyor. Enerji Bakanlığı’nın “temiz teknoloji” standartlarını belirleyen bir kurum olarak bilinmesine rağmen, bakanlığın kripto para birimleri ve madencilik konusunda hiç uzmanı olmaması dikkat çekiyor.

Çevre Koruma Kurumu da belirli alanlarda iş yapan kişi veya kurumları denetleyemez. Tüm bu soru işaretleri “Bu konuyla kim ilgilenecek?” sorusuna yol açıyor. Bloomberg’in raporunda, Çevre Koruma Ajansı’nın bu konudaki etkisizliğinin birçok Kongre üyesinin tepkisine neden olduğunu yazıldı.

“Birçok konu araştırılacak”

Samaras, raporu hazırlayacak ekibin gürültü kirliliğinden verimli enerji kullanımına kadar birçok konunun araştıracağını söyledi:

“Gürültü kirliliğinden çevre kirliliğine, eski fosil yakıtlı jeneratörlerin çalıştırılmasına kadar pek çok bilgi aldık ve bunlar hiç de önemsiz şeyler değil”

“İş Kanıtı sistemi daha güvenli”

Başkan yardımcısı Samaras, İş Kanıtı (Proof of Work) sisteminin daha güvenli olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Tamamen hisse ispatı ile ilgili bir dünyanın mı yoksa İş Kanıtı ve Hisse Kanıtı dünyasının mı daha uygun olacağını düşünmemiz gerekecek. Tasarım gereği, Proof-of-Work sistemi daha fazla enerji tüketir, ancak aynı zamanda güvenliği de artırır.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu