Nedir? Nasıl? Neden?

New York’ta kripto para madenciliği yasaklanıyor

Sponsorlu İçerik

New York Senatosu, Cuma günü yapılan oylamanın ardından eyalette kripto madenciliğini yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı.

Tasarı Vali Kathy Hochul’un onayına sunulacak. Onaylanırsa, New York kripto madenciliğini yasaklayan ilk ABD eyaleti olacak.

Tasarıya göre eyalette kripto madencilierinden iki yıllık bir yüksek vergi alınması planlanıyor. Madencilikle olan tartışmanın büyük bir kısmı, çevresel etkisine ilişkin endişelerden kaynaklanıyor.

Tasarı, özellikle, bir iş kanıtı modeli kullanan madencilik operasyonlarına son verilmesi üzerine. Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto paralar, iş kanıtı ile çalışıyor.

İklim endişeleri yasağı tetikliyor

Tasarı, New York’un karbon ayak izini düşürmeyi amaçlıyor.

Ancak New York’un elektriğinin büyük bir kısmı nükleer ve yenilenebilir kaynaklardan geliyor. Eyaletteki madenciler de büyük ölçüde yenilenebilir enerji kaynaklarına başvuruyor.

Tasarı, Blockchain Derneği gibi kuruluşların bir yasağa karşı bir kampanya başlatmasıyla kripto grupları tarafından geniş çapta kınandı.

Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert bir tweetinde şunları söyledi:

Pro-kripto grupları, tasarının şirketleri New York’tan çıkarabileceğini ve ekonomisini etkileyeceğini savunuyor. Devlet zaten birkaç madencilik operasyonuna ev sahipliği yapıyor.

Kripto savunucuları ayrıca, tasarının ülkede bir domino etkisine neden olabileceğinden ve diğer bazı eyaletlerin benzer yasalar çıkarmasından korkuyorlar. ABD şu anda küresel hash oranında en büyük paya yaklaşık %38 ile sahip.

Teksas’a madenciler akın ediyor

New York madenciliği yasaklamaya hazırlanırken, şirketler Teksas’a akın ediyor. Eyalet, daha erişilebilir bir elektrik şebekesi ve bol miktarda yenilenebilir enerji ile kripto dostu kanunlara sahip.

Eyalete kripto madencilerinin yatırımları hızla artıyor. Argo Blockchain eyalette yaklaşık 2 milyar dolarlık bir tesis inşa ediyor.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Blockstream ve Block ile ortaklaşa Teksas’ta bir maden sahası kuruyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu