Nedir? Nasıl? Neden?

Japonya parlamentosu, stablecoin yasa tasarısını onayladı

Sponsorlu İçerik

TerraUSD (UST) çöküşünün ardından büyük ekonomiler kripto para düzenlemeleri konusuna daha çok yoğunlaşırken Japonya, stablecoin yasa tasarısını kabul eden ilk ülke oldu. Japonya parlamentosu bugün, stablecoinleri dijital para olarak tanıyan yasa tasarısını imzaladı.

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında 3.sırada olan Japonya, stablecoinleri düzenleyen yeni yasa tasarısını onayladı. Japon parlamentosu, ülkede kullanılacak stablecoinlerin yen veya diğer yasal paralara sabitleneceğini açıkladı. Ayrıca Terra LUNA gibi bir çöküş yaşanmaması için stablecoin sahiplerine nominal değer üzerinden ödeme yapılabilecek.

Edindiğimiz bilgilere göre, stablecoinler için geliştirilen yasal çerçeven bir yıl içinde yürürlüğe girecek. Japonya Finansal Hizmetler Ajansı, önümüzdeki aylarda stablecoin ihraççıları için düzenlemeler geliştireceğini açıkladı.

USDT VE USDC gibi paraları kapsamıyor

Stablecoinler yeni yasa ile dijital para olarak adlandırılacak. Bloomberg raporuna göre, dijital varlıklar lisanslı bankalar, kayıtlı acenteler tarafından listelenecek. Bir yıl içerisinde yürürlüğe girecek olan yasada USDT gibi denizaşırı kripto para birimlerinden bahsedilmiyor. Bu nedenle, yasa USDT ve USDC gibi bilinen büyük sabit paraları kapsamıyor.  Bu nedenle, bu yasa USDT ve USDC gibi bilinen, büyük sabit paraları kapsamaz. Bilindiği üzere Japon kripto para borsaları stablecoinleri listelemiyor.

Japonya’nın en büyük banka ve finans gruplarından biri olan Mitsubishi UFJ yakın bir dönemde kendi stablecoin’ini çıkaracağını duyurdu. Japon Yenine bağlı olarak çıkarılacak token, nominal değer üzerinden ödemeyi garanti ediyor.

Japonya’nın stablecoin yasasını onaylaması, Mayıs ayında yaşanan Terra LUNA çöküşünün ardından gelmesi dikkat çekti. USDT, USDC ve BUSD gibi en büyük varlıkların mevcut toplam piyasa değerinin 150 milyar doların üzerinde olduğu kaydedildi.

Diğer ülkeler stablecoin düzenlemelerini amaçlıyor

UST ve LUNA çöküşünden sonra, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, yatırımcıları korumak için stablecoin’leri düzenleyen yasalar üzerinde çalışıyor.

 ABD ve İngiltere aktif olarak bir stabilcoin düzenlemesi arıyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, hükümeti stablecoin’ler için bir düzenleyici çerçeve geçirmeye çağırmıştı. İngiltere ise yatırımcıları korumak için stablecoinleri düzenlemek için çalıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu