Nedir? Nasıl? Neden?

FTX, Japonya’da hizmetlerini genişletiyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası FTX, Perşembe günü yaptığı resmi açıklamada, FTX Japan adlı Japon kripto para ticaret hizmeti başlattığını duyurdu.

Kripto borsası devi FTX, dün yaptığı duyuruda Japonya’da hizmetlerini genişletmeyi planladığını ve FTX Japan isimli bir borsa kurduğunu kaydetti. Borsanın Şubat ayında Liquid Group’u satın almasının ardından FTX Japan’ı duyurması oldukça dikkat çekti. Bilindiği üzere Liquid Group, 2017 yılında Japonya’da lisans alan ilk kripto platformlarından biri olan Quoine Corp.’un ana şirketi.

FTX’in Japonya’daki mevcut müşteri tabanı, kripto spot işlemleri ve sürekli sözleşme ticareti FTX Japan’ya altında toplanacak.

Platformun, Japon yenini hızlı para yatırma ve çekme işlemleri için destekleyeceği duyuruldu. Ek olarak desteklenen kripto para birimleri arasında bitcoin (BTC) ethereum (ETH) ve solana (SOL) bulunuyor. FTX’in Japonya hamlesi küresel genişleme planlarını sürdürdüğünü gösteriyor.

Bilindiği üzere Japonya, kripto ticareti için en katı şekilde düzenlenmiş yargı alanlarından biri, borsalar için resmi lisans çerçevesi oluşturan ilk ülke olma özelliğini taşıyor.

Şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried yakın tarihte yaptığı bir açıklamada, daha fazla satın alma için milyarlarca ABD doları harcamayı planladığını belirtmişti.

Japonya, stabil coin yasa tasarısını onayladı

TerraUSD (UST) çöküşünün ardından büyük ekonomiler kripto para düzenlemeleri konusuna daha çok yoğunlaşırken Japonya, stabil coin yasa tasarısını kabul eden ilk ülke oldu. Japonya parlamentosu dün, stabil coinleri dijital para olarak tanıyan yasa tasarısını imzaladı.

Parlamento, ülkede kullanılacak stablecoinlerin yen veya diğer yasal paralara sabitleneceğini açıkladı. Terra LUNA gibi bir çöküş yaşanmaması için stablecoin sahiplerine nominal değer üzerinden ödeme yapılacağı kaydedildi. Bunu haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu