Nedir? Nasıl? Neden?

Jamaika’da dijital para resmen hayata geçiyor

Sponsorlu İçerik

Jamaika senatosu, merkez bankasına Jamaika Dijital Parası veya Jam-Dex olarak bilinen dijital parayı hayata geçirme yetkisini verdi. Jamaika Bankası Başkanı Richard Byles, Jam-Dex’in resmi olarak bu ay içinde yurt içinde kullanıma sunulacağını açıkladı.

Byles verdiği demeçte şunları söyledi:

Dijital Jamaika doları fiziksel banknotlara ve madeni paralara daha güvenli ve kullanışlı bir alternatif sunuyor, bu para birimi banka hesabı olmadan kullanılabilecek.

Jam-Dex, geçen yıl Ağustos ayından bu yana pilot test aşamasında. Dijital paranın, ilk çeyrekte kullanıma sunulması bekleniyordu, ancak dijital paranın hayata geçmesi ikinci çeyreğe sarktı.

Yeni ödeme çözümleri

CBDC teknoloji sağlayıcısı eCurrency CEO’su Jonathan Dharmapalan, açıklama yaptı:

“Jamaika’daki yasa koyucular şimdi oybirliğiyle Jamaika’da dijital bir para birimini onayladı. Vatandaşlar bu dijital parayı kağıt-metal para gibi kullanabilecek.”

Dharmapalan, ülkelerin paralarının dijitalleşeceğini kabul etmeye başlamalarının önemli olduğunu belirtti ve ekledi: “Dijital para ile, bir işlemi gerçekleştirmek için aynı anda aynı yerde olmanıza gerek yok… gerçekten çok güçlü bir araç.”

Jamarika’nın dijital parası, Ulusal Ticaret Bankası (NCB) tarafından Lynk cüzdanı aracılığıyla dağıtılacak.

Küresel CBDC gelişmeleri

Atlantic Council’in CBDC raporuna göre, şu anda bir CBDC araştırması yapan veya geliştiren 105 ülke var.

Çin’in dijital yuan (e-CNY) pilot uygulamaları 2023’e kadar devam edecek. Nisan ayında pilot programa Tianjin, Chongqing, Guangzhou, Fuzhou, Xiamen ve Zhejiang eyaletindeki altı şehir eklendi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu