Nedir? Nasıl? Neden?

Düşüşlerin ardından kripto paralarda son durum ne?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin 21.000 doların üzerinde tutunmaya devam ederken, kripto paraların toplam piyasa değeri ise 1 trilyon dolara yakın seyrediyor.

Bitcoin, 21.000 $ seviyesinin üzerinde konsolide olmaya devam ediyor. Cardano (ADA) ve Dogecoin (DOGE) haricindeki altcoinlerde ise sular durgun seyrediyor.

Bitcoin 21 bin dolar seviyesinde

BTC’nin Haziran ortasında yaşadığı büyük türbülans ve önemli fiyat düşüşlerinin ardından, geçtiğimiz 7 gün içinde pek volatil hareketler gerçekleşmedi. Bitcoin, geçtiğimiz Pazar günü 18 ayın en düşük seviyesi olan 17.500 dolara gerilemişti.

Bununla birlikte lider kripto para birimi 17.000 $ seviyesinden bir geri dönüş gösterdi ve haftaya pozitif başladı. Hafta içinde ise 20.000 dolar seviyesi alımlar ile başarıyla aşıldı.

Böylece, boğalar piyasa üzerindeki kontrolünü yeniden kazanmaya çalışırken BTC, haftalık olarak en yüksek 21.500 dolar seviyelerinde işlem gördü. Bitcoin, bu seviyeye ilk ulaştığında bir ret satışı yedi ve Fed Başkanı’nın faiz oranlarını artırmaya devam edeceğine dair en son açıklamalarının ardından 20.000 doların altına yeniden geriledi.

Ardından, kripto varlık kademeli olarak bir miktar değer kazandı ve şu an itibariyle bir kez daha 21.500 dolara yakın. Bitcoin’in piyasa değeri 400 milyar doların üzerinde duruyor, ancak altcoinler üzerindeki hakimiyeti %42,5’in altında.

ADA ve DOGE, altcoinlere öncülük ediyor

Alternatif kripto paralar da Bitcoin’e paralel bir hafta geçirdi ancak günlük ölçekte sakin görünüyorlar.

Ethereum bir haftada 2.000 dolardan 900 dolara düştü. Dip seviyenin ardından, ETH 300 dolardan fazla değer kazandı ve şu sıralar 1.200 doların üzerinde işlem görüyor.

BNB, küçük bir günlük geri çekilmenin ardından 240 dolar civarında oturuyor. Benzer fiyat hareketleri Ripple, Solana, Polkadot, TRON ve Avalanche’da da görülüyor.

Buna karşılık, Cardano ve Dogecoin günde yaklaşık %3 artarak sırasıyla 0,5 ve 0,07 doların üzerine çıktı. Orta ve düşük sermayeli altcoinlerden Litecoin ve FTT, %4’e kadar yükseldi.

Tüm kripto varlıklarının kümülatif piyasa değeri bugün yaklaşık 20 milyar dolar arttı ve psikolojik bir sınır olan 1 trilyon dolara yeniden yaklaştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu