Nedir? Nasıl? Neden?

Madencilik şirketi Compass çalışan sayısını azaltacak

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasasındaki çöküş nedeniyle alandaki şirketler ve çalışanlar olumsuz etkilenenler arasına girdi. Birçok borsa çalışan sayısında azaltmaya giderken, Compass Mining benzer bir politika uygulama kararı aldı.

Bitcoin madencilik şirketi Compass dün akşam yaptığı açıklamada, çalışan sayısını yüzde 15 oranında azaltacağını duyurdu. Hatırlanacağı üzere şirketin geçen hafta CEO ve CFO’su istifa etmişti. Madencilik şirketi yaptığı açıklamada, yüzde 15’lik bir çıkarmaya ek olarak üst düzey yönetici maaşlarında yüzde 50 kesinti yapılacağını belirtti:

“Bu zor zamanlarda atılan bu adımlarla Pusula şirketi çok daha güçlü ve hareketli olmaya devam edecek. Şirketimiz çok hızlı büyümesine rağmen müşterilerimize vermek istediğimiz hizmetler aynı hızda büyümedi. Şirketimiz açıldığında beklenmedik bir şekilde büyük ilgi gördük. Yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için çalışan sayımızı artırmanın çözümünü gördük ama bugün istediğimiz seviyeye bile yaklaşamıyoruz.”

“Dolar kazandıran şirketlerle çalışacağız”

Yapılan açıklamanın devamında üretimin değerleneceği belirtilirken, “Bize karşı dürüst olan ve dolar kazandıran şirketlere önem veren şirketlerle çalışacağız” gibi ilginç bir cümle kullanıldı. Şirkette geçen hafta beklenmedik bir gelişme yaşanarak CEO ve CFO’lar istifa etmişti. Madencilik firmasından yapılan açıklamada ise istifanın nedeninin beklenilen hedeflere ulaşılamaması olduğu belirtildi. ABD merkezli madencilik firması, Thomas Heller ve Paul Gosker’i iki yöneticinin yerine geçici CEO olarak atamıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu