Nedir? Nasıl? Neden?

ABD’den, Japonya’daki kripto madencilerine Rusya uyarısı

Sponsorlu İçerik

ABD, Japonya’daki bazı kripto para borsalarına ve madencilerine Rusya ile bağlarını kopartmaları için daha fazla baskı kurmasını istedi.

Financial Times’ın haberine göre; ABD, Cuma günü Japonya’da bulunan kripto borsaları ve madencilerine devam eden Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya ile olan bağlarını koparmaları için baskılarını artırmasını istedi. Haberle bağlantılı iki kişinin Financial Times’a verdiği demeçte, ABD’nin Tokyo şirketlerinin Sibirya’daki Irkutsk bölgesindeki madencilik faaliyetlerini durdurmasını istediğini kaydetti. Bölge, düşük sıcaklıkları ve ucuz hidroelektrik gücü nedeniyle kripto madenciliği operasyonları için tercih edilen bir numaralı seçenek.

FT’ye verilen demeçte, Japonya Finansal Hizmetler Ajansı‘nın, denetledikleri Japon borsalarının Rusya ile ilişkileri durdurma taleplerini yenilediği belirtildi. Konuyla ilgili bilgisi olan kişilerin ise bazı Japon borsaları ve kripto madenciliği işletmelerinin Rus operasyonlarını sürdürmek için karmaşık yan kuruluş ağlarını geliştirdiğini belirttiği bildirildi.

Kripto bulunduran ABD yetkilileri araştırmalara katılamayacak

Kripto para regülasyonları konusunda net bir düzenlemeye varamayan ABD, Rusya yaptırımlarının ardından yeni bir adım atarak hesaplarında kripto bulunduran yetkililerin araştırmalara katılamayacağını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Devlet Etiği Ofisi (OGE), kripto para birimlerinin ve stabil coinlerin, kurumun düzenlemelerine göre “halka açık menkul kıymetler” olarak nitelendirilmediğini belirtti. Bu nedenle, dijital varlıklara özel olarak sahip olan kişilerin, bu tür token’ların değerlemesini etkileyebilecek Federal politikalara katılmalarını yasakladı.

Mevzuatın Beyaz Saray, Hazine Bakanlığı ve Federal Rezerv’de çalışanlar da dahil olmak üzere tüm hükümet yetkilileri için geçerli olduğunu belirtildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu