Nedir? Nasıl? Neden?

Tayland SEC’den Zipmex’e soruşturma: Kayıplar araştırılacak

Sponsorlu İçerik

Güneydoğu Asya ülkelerinde faaliyet gösteren kripto para borsası Zipmex, para çekme işlemlerini durdurarak birçok yatırımcıyı etkiledi. Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kullanıcı kayıplarını derinlemesine araştırmak için borsaya dava açtı.

Reuters tarafından hazırlanan rapora göre, Tayland’da düzenleyici kurumlar ve kolluk kuvvetleri halkın yaşadığı potansiyel kayıpları araştırmaya başladı. Raporda SEC’in, resmi internet sitesindeki forum aracılığıyla Zipmex kullanıcılarından geri bildirim aldığından bahsedildi. Yapılan inceleme yatırımcıların borsanın yarattığı sorundan nasıl etkilendiğini de araştırıyor.

Ağırlıklı olarak Tayland, Singapur, Avusturalya ve Endonezya’da hizmet veren Zipmex, 20 Temmuz günü işlemleri dondurdu. Borsa yaptığı açıklamada, değişen piyasa koşulları, iş ortaklarının yaşadığı finansal zorluklar nedeniyle koruma amaçlı böyle bir adım attığını belirtti. Reuters raporunda, Zipmex yetkililerinin düzenleyici kurumun taleplerine uyacaklarını söyledikleri belirtildi. Borsanın devlet kurumları ile sürekli temas halinde olduğu da eklendi.

Bu haber, Taylandlı borç veren SCB X PCl‘nin bir kripto borsası olan Butkub‘daki 537 milyon dolarlık mülkiyeti için durum tespiti süresini uzatma duyurusunun ortasında geldi.

Zipmex fonları diğer kredi platformlarında sıkıştı

Zipmex, işlemlerini durdurmasının ardından bakım sürelerini uzattıklarını ve ticaretin bir sonraki duyuruya kadar devre dışı kalacağını yazmıştı. Platform daha sonra Babel Finance ve Celsius’ta 53 milyon dolar değerinde varlığa sahip olduğunu açıkladı. Bir Babel yetkilisi ise herhangi bir kullanıcı kaybını önlemek için konu üzerinde aktif olarak çalıştıklarını vurguladı.

Piyasa zorluklarından etkilenen firmalar arasına Zipmex’in eklenmesi şaşırtıcı değil.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu