Nedir? Nasıl? Neden?

ABD FDIC, bankalara kripto uyarısında bulundu

Sponsorlu İçerik

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) yayınladığı bir bilgilendirme formunda, kripto para şirketleriyle iş yapan bankaları, iflas durumunda hangi fonların devlet sigortası kapsamında olduğu konusunda uyardı.

Kripto para birimlerine yatırım yapan tüketicilerin güvenliği konusunda endişelerinden bahseden ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), yayınladığı yeni bilgilendirme formunda, şirketlerin sunduğu sigortalı banka mevduat ürünleri ve sigortasız kripto varlıklar gibi seçeneklerin kritik olduğunu vurguladı. Kurum yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bazı kripto şirketleri tüketicilere kripto ürünlerinin FDIC mevduat sigortası kapsamına uygun olduğunu yanlış beyan etti. Bu tür ifadeler yanlıştır ve mevduat sigortası konusunda tüketicinin kafasını karıştırabilir ve tüketicilere zarar verebilir.”

İki sayfalık bilgilendirme notuna Voyager Digital hakkında ifadelere yer verildi. FDIC bankaların ortak oldukları kripto para şirketlerinin mevduat sigorta kapsamını abartmamalarını sağlamaları gerektiğini belirtti. 

Hatırlanacağı üzere iflas başvurusunda bulunan kripto para şirketi Voyager, hem Fed’den hem de FDIC’den ihtarname aldı. Şirketten, her müşteri fonunun FDIC sigortalı olduğuna dair açıklamasını hemen kaldırması istendi. Bunu haberimizde vermiştik.

FDIC Nedir?

FDIC, ABD bankalarındaki mevduatları olası iflaslara karşı sigortalayan bağımsız bir federal kurum olarak faaliyet gösterir. FDIC, 1933 yılında Franklin D. Roosevelt tarafından buhran birçok bankanın batmasının ardından kuruldu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu