Nedir? Nasıl? Neden?

Galaxy Digital, ikinci çeyrekte 55,7 milyon $’lık zarar bildirdi

Sponsorlu İçerik

Kripto para odaklı finansal hizmetler firması Galaxy Digital (GLXY), 2022 yılı ikinci çeyreğinde 554,7 milyon dolar net zarar bildirdi. Bu, geçen yılın aynı döneminde bildirdiği miktarın üç katından fazla olduğu kaydedildi.

Ünlü yatırımcı Mike Novogratz‘ın kurucusu ve CEO’su olduğu Galaxy Digital şirketi, 2022 yılı ikinci çeyreğinde 554.7 milyon dolarlık zarar açıkladı. Firma bugün yaptığı açıklamada, zararın büyük bölümünün kripto pazarında yaşanan gerilemeden dolayı olduğunu belirtti. 2021 yılının aynı döneminde zarar 182.9 milyon dolar olarak bildirilmişti.

30 Haziran tarihi itibariyle, firmanın likidite pozisyonu 1.5 milyarken, çeyrek sonundaki sermaye 2021 yılında 15.5 milyon dolardan %23’e yükselerek 1.8 milyar doları gördü. Firmanın yönetim altındaki ön varlıkları (AUM), bir yıl önce1,6 milyar dolarken, yıl sonunda 1,7 milyar dolar seviyesine ulaştı. Ancak AUM rakamı, 31 Mart 2022’de sona eren çeyreğe kıyasla %40’lık bir düşüş yaşadı.

Galaxy, madencilik işinin çeyrekte 10.9 milyon dolar gelir elde ettiğini ve kapsamlı net gelirini geçen yılın aynı dönemine göre %204 artırdığını söyledi. Yatırımlar, büyük ölçüde belirli yatırımların değerlemelerindeki düşüş nedeniyle 31 Mart’a göre yaklaşık %25 düşüş yaşadı. Haziran sonu itibarıyla 753.9 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Galaxy, daha küçük yatırımlara odaklanarak yatırım yapmak için “muhafazakar bir yaklaşım” izlediğini söyledi.

Galaxy Digital’in Toronto’da işlem gören hisseleri Cuma günü %1’in üzerinde düşüşle 7.49 dolara geriledi.

“Şirket performansı ile gurur duyuyorum”

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz ise çeyrek kazanç rapor toplantısında yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“Zorlu piyasa ve makroekonomik durumda şirketimin gösterdiği bu performansla gurur duyuyorum. Sağlam bir risk yönetimi ve kredi standartlarına olan bağlılığımız 1,5 milyar dolarlık likiditemizi korumamızı sağladı. Bu rakamın 1 milyar doları ise nakitte duruyor. Dolayısıyla uzun süreli volatiliteye dayanabilmek ve şirketi sürdürülebilir bir şekilde büyütmek için stratejik fırsatlardan yararlanma gücüne de sahip bulunuyoruz.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu