Nedir? Nasıl? Neden?

ABD’de enflasyon rakamları açıklandı. Kriptolarda son durum ne?

Sponsorlu İçerik

Geleneksel ve kripto para piyasalarını yakından ilgilendiren ABD enflasyon rakamları açıklandı. Beklenti yüzde 8.7olarak kaydedilirken yıllık enflasyon yüzde 8.5 olarak açıklandı. Kripto para piyasalarında ise sıçramalar görüldü. Bitcoin 24 bin dolar seviyesini test ediyor.

Hatırlanacağı üzere ABD Haziran ayında aylık yüzde 1,3 artış göstererek yıllık enflasyon yüzde 9,1’e yükselmişti. Temmuz ayı yıllık enflasyon yüzde 8,5 olarak kaydedildi. Aylık bazda fiyatlarda değişim yaşanmadı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi yıllık enflasyonun yüzde 8,7 olarak gerçekleşmesiydi. Aylık enflasyona ilişkin beklenti ise yüzde 0,2 olmuştu.

ABD’de enflasyon rakamları, akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle beklentilerin altında kaldı. Fed’in üzerindeki agresif sıkılaşma baskısı da bir ölçüde azaldı. Çekirdek gösterge olan gıda ve enerji hariç tüketici fiyat endeksi ise Temmuz’da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,9 oranında artış gösterdi. Bu veriye ilişkin beklenti ise yüzde 6,1 olarak belirlendi.

Aylık çekirdek enflasyon da yüzde 0,3 ile yüzde 0,5’lik beklentinin altında kaldı.

Bitcoin’de yükseliş dalgası

ABD’de Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla kripto para birimlerinde küçük bir yükseliş dalgası yaşandı. Uzun bir süredir 23 bin dolar seviyesini test eden Bitcoin, CoinMarketCap verilerine göre 24.043 dolar üzerinden işlem görüyor. Varlık, son 24 saatte yüzde 20 oranında düşüş yaşadı. Ethereum ise haberin yazıldığı saatte 1.829 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte ise yüzde 74 oranında düşüş yaşadı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu