Nedir? Nasıl? Neden?

BitGo, Galaxy Digital’a yönelik yasal işlem başlatacak

Sponsorlu İçerik

Dijital varlık yönetim şirketi Galaxy Digital, sözleşme gerekliliklerine uymadığını öne sürerek BitGo ile yaptığı satın alma anlaşmasını feshettiğini duyurdu. Açıklama yapan BitGo, Galaxy’nin kararının “uygunsuz” olduğunu konuyla ilgili yasal işlem başlatılacağını ve 100 milyon dolarlık para talebinde bulunduklarını söyledi.

Günün erken saatlerinde kripto para odaklı finansal hizmetler firması Galaxy Digital, kripto para saklama şirketi BitGo’yu satın alma anlaşmasını 2021 yılı için denetlenmiş mali tablolarının 31 Temmuz’a kadar sunulması gerekmesine rağmen bunu yapmadıklarını söyleyerek anlaşmayı feshettiğini duyurdu. Bunu haberimizde vermiştik.

Konuyla ilgili açıklama yapmayan BitGo’dan yeni bir hamle geldi. ABD medyasından The Block’un haberine göre, BitGo, Galaxy Digital’e karşı yasal işlem başlatmayı planlıyor. BitGo, birleşme anlaşmasını teşvik edilmesi için Mart 2022’de söz verdiği 100 milyon dolarlık ters mola ücretini istiyor. BitGo ortağı R. Brian Timmons, açıklamasında “Mike Novogratz ve Galaxy Digital’in sonlandırma için BitGo’yu suçlama girişimi saçma” dedi.

BitGo açıklamasında, 100 milyon dolarlık ücreti ya da bu miktardan daha fazlasını yasal tazminat olarak isteyeceğini söyledi. Galaxy , “31 Temmuz 2022’ye kadar, 2021 için sözleşmemizin gerekliliklerine uygun denetlenmiş mali tabloların teslim edilememesi” nedeniyle feshi duyurdu. Firma, “Fesih ile bağlantılı olarak herhangi bir fesih ücreti ödenmez” şeklinde açıklamada bulundu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu