Nedir? Nasıl? Neden?

Animoca Brands’in Japonya koluna 45 milyon dolarlık yatırım

Sponsorlu İçerik

Sandbox kurucusu Animoca Brands şirketinin Japonya’daki alt kolu, ülkenin en büyük finans kurumu Mitsubishi UFJ’den (MUFG) 22.5 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Animoca’da kendi alt şirketine 22.5 milyon dolarlık yatırım yaparak toplam fonu 45 milyon dolara katladı.

Web 3 yatırım şirketi Animoca Brands’in yan kuruluşu olan Animoca Brands Japonya, finans devi Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. (MUFG)’ten 22.5 milyon dolarlık yatırım alırken, Animoca Brands’tan de aynı miktarda yatırım aldı. Toplanan para 45 milyon dolar olarak kaydedildi. Yan kuruluşun değerlenmesinin toplam 500 milyon dolara ulaştığı bildirildi. Bilindiği üzere Animoca Brands, The Sandbox, Axie Infinity, Open Sea ve Dapper Labs dahil olmak üzere 340’tan fazla yatırımdan oluşan bir portföye sahip Hong Kong merkezli bir Web 3 yatırım şirketi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Animoca Brands, 5,9 milyar dolarlık ön değerleme ile 75 milyon dolar topladı. Şirketin Japon yan kuruluşu ise fikri mülkiyet (IP) ve içerik sahipleri arasında web3’ün benimsenmesini desteklemek için 2021’de kuruldu. 

Fikri mülkiyet hakları, Web 3 ve NFT yatırımı…

Animoca Brands Japonya, Şubat ayında MCP IPX One Fund ve Animoca Brands’tan 10 milyon dolarlık başlangıç turunu tamamladı. Daha sonra Mart ayında şirketin Japonya kolu MUFG ile NFT ile ilgili iş fırsatları yaratmak için işbirliği yapmayı düşündüğünü duyurdu.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı:

“Animoca Brands Japonya yeni sermayeyi popüler fikri mülkiyet lisansları elde etmek, yetenekli kişiler yetiştirmek, ortaklarımızın Web3’ü benimsemesini sağlamak ve Japonya’da güvenli bir NFT ekosistemi yaratmak için kullanacaktır.”

Tokyo merkezli, Japonya’nın lider finans firması MUGF, 170 bin çalışanı ile 50 ülkede faaliyet gösteriyor. MUFG’nin hisseleri Tokyo, Nagova ve New York borsalarında işlem görüyor. Firma 3.1 trilyon dolarlık varlıkları yönetiyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu