Nedir? Nasıl? Neden?

Binance CEO’sundan LUNC yakımı hakkında konuştu

Sponsorlu İçerik

Önde gelen kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Terra topluluğu tarafından kabul edilen ve dün uygulamaya alınan LUNC işlemlerinde %1,2’lik yakım konusunu değerlendirdi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, dün Twitter uygulaması üzerinden gerçekleştirilen soru-cevap (AMA) etkinliğinde kendisine sorulan “Binance’teki her işlem için yüzde 1.2’lik LUNC yakımı destekleyecek misiniz?” sorusuna “kesinti uygulanmayacak” yanıtını verdi. Konu hakkındaki açıklamasını ise Binance’in internet sitesinde yayınlanan bir blog yazısıyla genişletti.

CZ, blog yazısında LUNC yakımı hakkında Twitter’da verdiğini yanıta “projenin önce zincir üzerinde uygulanması gerektiği” yorumunun eleştiriye açık olduğunu da kaydetti. Birçok kişinin bu durumu Binance’in LUNC yakma işlemlerini zincir dışında da uygulayacağı anlamına geldiğini düşündüğünü belirten CZ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu yanlış bir yorumdur. Ben herhangi bir söz vermedim. Benim yorumum, bir işletme olarak önce protokol seviyesinde yapılmayan bir şeyi uygulamayı düşünmeyeceğimiz yönündeydi.”

Binance’in işlem başına %1.2 oranında bir ücret alması halinde LUNC sahiplerinin diğer yakma oranı olmayan borsalara gideceğini söyleyen Zhao, yanılma payı olduğunu da ekledi.

“Topluluğumuzu dinleyeceğiz”

Açıklamasında “topluluğumuzu dinleyeceğiz” diyen CZ, yapılacaklar listesini maddeler halinde sıraladı. İlk sırada müşterilere LUNC işlemleri için %1.2 kesinti ödemeyeceklerine dayanan bir seçenek sunacağı kaydedildi. Yani yakım işlemleri otomatik olarak gerçekleştirilmeyecek.

Ek olarak Binance borsasında toplam LUNC miktarının %25’ine ulaşıldığında, LUNC üzerinden alım-satım yapan tüm yatırımcılardan %1.2’lik yakım kesintisi alınacak. LUNC yakımına dahil olan kullanıcılar içinde borsadaki toplam LUNC alım-satım hacminin %50’ye ulaşma durumunda tüm işlemlerde %1,2’lik alım satım vergisi uygulanmaya başlayacak.

Zhao bu durumun aktif olarak alım yapmayan LUNC balinalarını korumak için uygulamaya konacağına dikkat çekti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu