Nedir? Nasıl? Neden?

Circle, USDC ödemelerine odaklanan yeni protokolünü duyurdu

Sponsorlu İçerik

Kripto ödeme şirketi Circle, USDC ile birlikte çalışabilirliğini desteklemek için yeni zincirler arası transfer protokolünü piyasaya süreceğini duyurdu.

Ödeme şirketi ve USDC yayıncısı Circle, USDC çalışabilirliğini desteklemek için zincirler arası transfer protokolü başlatacağını açıkladı. Yeni protokolün duyurusu ise San Francisco’daki kripto konferansında duyuruldu. Protokolün bu yıl içinde Ethereum ve Avalanche ana ağında yayınlanması bekleniyor.

Yeni transfer protokolünün, likiditeyi iyileştirme ve köprü üzerindeki varlıkların parçalanmasını azaltmak amacıyla USDC’nin ekosistemler arasında yerel olarak gönderilmesine olanak tanıyacağı kaydedildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Kullanıcıların bugün blockchain ekosistemleri arasında USDC aktarırken sınırlamaları var. Mevcut çözümler tipik olarak USDC’yi bir zincirde kilitlemeyi ve diğerinde USDC’nin sentetik bir ‘köprülü’ versiyonunu oluşturmayı gerektirir parçalanmış likidite ve karmaşık bir kullanıcı deneyimi yaratır.”

Şirket ayrıca önümüzdeki birkaç ay içinde USDC’yi Arbitrum, Cosmos, NEAR, Optimism ve Polkadot dahil olmak üzere beş ek blok zinciri ekosisteminde kullanıma sunmayı planladığını duyurdu.

USDC kullanılabilirliği 8’den 13’e çıkacak

Circle Ürün Başkan Yardımcısı Joao Reginatto, yeni protokol hakkında şunları söyledi:

“Çok zincirli genişleme, USDC’nin yerel kullanılabilirliğini sekiz ekosistemden on üçe çıkarmayı ve USDC üzerine inşa eden blok zinciri geliştiricilerinin ve kullanıcılarının kripto ekonomisinde daha fazla likidite ve birlikte çalışabilirlik elde etmelerini sağlamayı amaçlıyor. USDC için çoklu zincir desteğinin genişletilmesi, kurumların, borsaların, geliştiricilerin ve daha fazlasının yenilik yapması ve güvenilir ve istikrarlı bir dijital dolara daha kolay erişmesi için kapıyı açıyor.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu