Nedir? Nasıl? Neden?

Transit Swap hacker’ından yüzde 90’lık fon iadesi teklifi

Sponsorlu İçerik

DEX borsası Transit Swap’ı hackleyen bilgisayar korsanı çalınan fonları iade etmek için yeni bir pazarlık masasına oturdu. Hacker, yüzde 70’lik bir fon iadesinin ardından ek fon iadesi yapacağını duyurdu. Toplamda %90’lık bir iade gerçekleşmiş olacak.

Kripto para borsası Transit Swap siber saldırıya uğramasından sorumlu hacker’ın adresinden gönderilen bir mesaja göre, kullanıcı geri ödemelerinin ilk aşamasının tamamlanmasının ardından ek fonları da iade edeceğini duyurdu. Mesaj, bilgisayar korsanının 28,9 milyon dolarlık istismarın ardından çalınan fonların %70’ini iade etmesinden sadece birkaç gün sonra geldi.

Hatırlanacağı üzere DeFi merkezli borsa, güvenlik açığından faydalanan bir hacker tarafından siber saldırıya maruz kalmıştı. Akıllı sözleşmelere yönelik yapılan saldırıda 21 milyon dolardan fazla fon kaybedildi. Borsa, haftanın başlarında Transit Swap fonlarını müşterilere iki aşamada iade etmeyi planladıklarını açıklamıştı. Hacker, fonları iade ettiği zamanda ikinci aşama ile kalan fonlar geri verilecek.

18.9 milyon dolarlık iade yapılmıştı

28,9 milyon doların kaybedildiği hack’te fonların %70’lik bir kısmı yani 18.9 milyon doları iade edilmişti. Borsa, hack konusunda SlowMist, PeckShield ve Bittrace dahil olmak üzere birçok güvenlik firmasıyla birlikte çalıştı ve hacker’ın IP adresini bulmayı amaçladı.

Haftanın başında ise başka bir bilgisayar korsanı, Transit Swap’ın %5’lik bir karşı teklifle yanıt verdiği çalınan miktarın %30’unu elinde tutmayı planladığını söyledi. Hacker daha sonra, DEX kullanıcılara %100 geri ödeme yapmayı garanti ederse, talebi %30’dan %10’a düşürmeye açık olacaklarını söyledi.

Güvenlik açıklarından yararlanamaya devam ediyorlar

Transit Swap istismarı, 2022’deki bir dizi merkezi olmayan finans (DeFi) saldırısının en yenilerinden biri. Geçen ay ise algoritmik stablecoin üreticisi Wintermute hack’lenmiş ve 160 milyon dolar çalınmıştı. Kripto para dünyasının gelişiminden bu yana söz konusu saldırılar devam ediyor.

DeFi’ye yapılan saldırıların sayısı 2021’den beri artıyor, bu da bu alanın güvenlik açısından kat etmesi gereken uzun bir yol olduğunu gösteriyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu