Nedir? Nasıl? Neden?

FTX ve Visa’dan debit kart anlaşması: 40 ülkede geçerli

Sponsorlu İçerik

Dünyaca ünlü finans operatörü Visa, kripto para borsası FTX ile yeni bir anlaşmaya imza atarak 40 ülkede kullanılmaya başlayacak debit kartı kullanıma sunacak. Aşamalı olarak kullanıma sunulacağı kartın Avrupa, Asya ve Latin Amerika merkezli müşterileri hedeflediği biliniyor.

Kripto banka kartlarının oldukça popüler olduğu dönemde FTX borsası ve VISA debit kart projesini genişletiyor. Ödeme devinin FTX için üreteceği banka kartı 40 ülkede kullanıma sunulacak. Müşterilerin kartı direkt olarak FTX borsasındaki hesabı ile bağlantılı olacak ve bu şekilde harcama yapmaları daha kolay olacak.

Bugün yapılan açıklamaya göre, FTX borsası, debit kart ile ilgilenen müşteriler için bir bekleme listesi açtı.

SBF’den açıklama: “365 gün güvenli kullanım”

FTX CEO’su Sam Bankman Fried, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

Bu kart, kullanıcıların FTX kripto bakiyelerini günde 24 saat, yılda 365 gün güvenli bir şekilde ve herhangi bir idari veya işlem ücreti olmadan kullanmalarına izin veriyor.

Geleneksel ödeme şirketlerinin teknoloji ile değiştiğini ve şirketlerin bu durumda bir karar vermesi gerektiğini açıklayan Bankman-Fried, şu ifadeleri kullandı:

“Birçok şirket bununla savaşmak mı istiyor yoksa onun yanında mı yer almak istiyor? Buna karar vermek zorundalar. Bazılarının bu teknolojinin yanında olduğunu görmek güzel. Bu karara saygı duyuyorum”

“Kalıcı bir etki olacak…”

Visa kripto para birimi başkanı Cuy Sheffield, söz konusu ortaklıkla Visa’nın kripto ortaklıklarını genişletmeye devam edeceğini ve dijital para birimlerinin finansal hizmetlerin ve para hareketinin geleceği üzerinde kalıcı bir etkisi olacağını söyledi. Sheffield, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“İnsanların kriptolarını kullanma biçimlerine daha fazla esneklik ve kullanım kolaylığı getirmek için FTX gibi önde gelen kripto borsalarıyla ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Visa’nın kabul edildiği her yerde satın alımları finanse etmek için bir kripto bakiyesi kullanma yeteneğinin kilidini açmak.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu