Nedir? Nasıl? Neden?

Celsius, kullanıcılarının isim ve işlem geçmişini ifşa etti

Sponsorlu İçerik

İflas davası hala devam eden kripto kredi platformu Celisus, mahkeme talebiyle işlem yapan kullanıcıların isim ve işlem geçmişlerini açıkladı.

12 Haziran tarihinde para çekim işlemlerini durduran Celsius, Temmuz ayında iflas talebiyle mahkemeye başvurdu. Devam eden davada bugün yeni bir gelişme yaşandı. Celsius, mahkeme talebi üzerine platformdaki kişilerin isim ve işlem geçmişlerini mahkeme heyeti ile paylaştı.

Ek olarak yapılan son duruşmada kredi platformunun kişisel bilgilerin gizli kalmasın yönünde talepte bulunduğu ve hakimin bu talebi reddettiği bildirildi. Hakim, ret kararının ardında yatan sebebin sürekli olarak bu tür bilgilerin talep edilmesi olduğunu söyledi. 18.6 Gbyte ve toplamda 14 bin sayfalık kullanıcı verileri, işlem meblağları ve zamanları içeriyor. Bu durumla beraber dosyada adı geçen kullanıcılar başta olmak üzere anonim cüzdanları da tespit edilecek.

Bu bilgilerde hesaplarda tutulan kripto varlıkların değerleri de dışarıdan tespit edilmeye açık olacak. Kimlerin büyük oranda kripto bulundurdukları da isimleri ile beraber ifşa edilmiş olacak. Adres bilgileri içermediği halde isimler açıklandıktan sonra adresleri bulmak daha kolay hale gelecek.

Mahkeme doğruladı: Celsius yöneticileri, 56 milyon $ çekti

Celsius Network’ün büyük kripto para düşüşlerinin yaşandığı Mayıs ve Haziran ayında, 3 yöneticinin platformdan 56 milyon dolarlık çekim yaptığı mahkeme dosyalarına yansıdı. Mahkeme dosyalarında yer alan bilgilere göre; Celsius’un CEO’luk görevini bırakan Alex Mashinsky, eski CSO Daniel Leon ve şu anki CTO Nuke Goldstein‘in Mayıs ve Haziran aylarında şirketten 56 milyon dolar değerinde Ethereum, USDC ve CEL token çekimleri yaptıkları kaydedildi. Yapılan işlemlerin ise çekim işlemlerinin durdurulmasından önce yapılması dikkat çekti.

Dosyada yer alan bilgilerde, 10’dan fazla yüksek kademeli yöneticilerin iflas dönemi içerisinde önemli miktarlarda çekim yapmadıkları da belirtildi. Bunu bilgiyi haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu