Nedir? Nasıl? Neden?

MİCA, Avrupa Parlamentosu’ndan geçti

Sponsorlu İçerik

Tartışmaları ve hazırlık aşaması 2 yıl süren Kripto Varlık Piyasaları Regülasyonu (MİCA), bugün oy çoğunluğu ile Avrupa Parlamentosu’ndan geçti. Mevzuat bu ayın sonunda Avrupa Parlamentosu önünde nihai bir oylama için hazırlanıyor.

Çok uzun süredir tartışmaların odağında olan ve merakla beklenen MİCA yasa tasarısı, hatırlanacağı üzere geçen hafta Avrupa Konseyi’nden geçmişti. Bugün, 28’e 1 oyla Avrupa Parlamentosu tarafından da kabul edildi. MİCA’nın yanı sıra parlamento üyeleri, kripto para transferlerini ödeyen ve alacaklıların verilerini açıklayan Fon Transferi Yönetmeliğini de oylayacak.

Bu madde ile kara para aklamanın önüne geçmek adına borsalardan çıkış yapan kripto varlıkların yer aldığı cüzdan bilgileri de düzenleyici kurumlara iletilecek. Her iki tasarının onaylanması ve yasalaşması bekleniyor. Sürecin tamamlanmasının ardından stablecoin’ler ve kripto borsaları ile ilgili yeni yasaların uygulanmasına ilişkin kılavuzun 2024 yılında tamamlanması bekleniyor. 12 ila 18 aylık kural koyma süreci de bu süreci takip edecek.

200 euroluk sınır maddesi yeniden eklendi

MİCA’nın içerisindeki stablecoin maddeleri kripto para endüstrisi için büyük tartışma yaratmıştı. Stablecoinler için 200 milyon dolarlık işlem sınırı getirilmişti. Söz konusu kural, kısa süre önce yasa tasarısından çıkarılmıştı ancak geçen hafta, bir Fransız delegasyonu tarafından tasarıya dahil edilmişti.

Tartışmalı PoW maddesi de kaldırılmıştı

Dijital Varlıklarda Piyasalar düzenleyicisine Bitcoin başta olmak üzere Proof-of-Work (PoS) sistemi ile çalışan kripto para birimlerin yasaklanması maddesi Şubat ayında dahil edilmiş ancak bu madde baskılar sonucunda kaldırılmıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu