Nedir? Nasıl? Neden?

G20 kuruluşu FSB’den kripto uyarısı: Derhal düzenlenmeli

Sponsorlu İçerik

Dünyadaki en güçlü ekonomilere sahip 19 ülke ve Avrupa Birliği’nin oluşturduğu G20’nin kuruluşu konumundaki Finansal İstikrar Kurulu (FSB), kripto paraların geniş bir çerçevede düzenlenmesi gerektiğini belirten bir açıklama yayımladı. Stablecoinlere, kripto cüzdanlara ve DeFi platformlarına yer veren raporda “Kripto varlık piyasası çok hızlı büyüdüğü için finansal tehdit oluşturuyor” ifadeleri kullandı.

Ülkelerine merkez bankaları ve maliye bakanlıkları tarafından desteklenen Finansal İstikrar Kurumu (FSB), aynı zamanda standart koyucu bir güce de sahip. FSB tarafından bugün yayımlanan resmi açıklamada, “kripto varlıklar”ın geniş bir çerçevede incelenerek regüle edilmeleri gerektiği belirtildi.

Kripto endüstrisinin geleneksel finans sistemi ile çakışan bağlantıları nedeniyle finansal istikarın büyük sorunlar yaşayacağı kaydedildi.

“Stablecoinlerle ilgili dikkat çeken ifade”

Stablecoinlerin dahil edildiği açıklamada, tokenler için “küresel stablecoin” ifadelerinin kullanılması oldukça dikkat çekti. FSB raporunda, kripto para birimlerine yüksek standartta regülasyon kurallarının uygulanması gerektiğini belirtirken, şu ifadeler kullanıldı:

“Hem ödeme hem de değer saklama aracı olarak kullanılabilme özelliği olan, içinde stablecoinlerin de bulunduğu kripto varlıklar yüksek regülasyon standartlarında gözetim altında tutulmalıdır. Bu varlıklar finansal istikrara büyük tehdit oluşturabilirler. Küresel sabit coin için teklif edilen revizyonlar ve regülasyon gereksinimleri, kullanıcıların para çekme haklarını koruyacağı gibi, sağlam bir istikrar mekanizması yaratacaktır.”

“Yeni regülasyon kuralları gelmeli”

Raporun devamında tüm ülkeleri kapsayan genel bir mesaj verilerek, kripto varlıklar konusundaki regülasyon kurallarının daha da genişletilmesi gerektiğini vurgulandı:

“Kripto para birimleri için riskler her geçen gün değişmektedir. Dolayısıyla şua anki finans normlar ve kuralları geliştirilmeli ve yenileriyle değiştirilmelidir.”

Raporda DeFi vurgusu ihmal edilmedi

FSB raporunda, kripto borsaları ve platformlarının sağladığı krediler, bankacılık hizmetlerine değinildi. Bunlarda kanun ihlali olduğuna dikkat çekildi:

“Çeşitli kripto varlık faaliyetleri, hiçbir mevcut regülasyon kuralına uymadan bir şirket ya da kurum üzerinden yapılabiliyor. Otoriteler yargı bölgelerindeki kuralları uygulamak için güçlerini kullanmalıdır”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu