ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Coinbase, Japon Pazarında Yer Almak İçin Hazırlanıyor

Sponsorlu İçerik

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Digital Asset Markets ve Tokyo Hash ile birlikte ikinci sınıf üyesi olarak Japan Virtual Currency Exchange Association‘a (JVCEA) katıldı.

Bugün JVCEA tarafından yapılan açıklamada, 3 şirketin de 1 Mart’tan itibaren üyelikleri kabul edildi.

JVCEA, o zamanlar ülkenin en büyük kripto para borsalarından biri olan 350 Milyon $’lık Coincheck hack olayının ardından, 2018 yılında kurulan Japonya‘nın resmi kendi kendini düzenleyen kripto para borsaları organı.

Piyasa düzenleyicileri kripto para işlerine herhangi bir düzenleme getirmekte zorlandıklarından, Japon borsaları genellikle büyük saldırılara neden olan güvenlik açıklarını azaltmak için platformlarında belirli standartları korumaya karar verdi.

Şu anda, JVCEA; BitFlyer, Raketen Wallet, SBI VC, Coincheck ve Tao Tao gibi ülkede faaliyet gösteren büyük kripto platformlarını içeren 22 sınıf 1 üyesi var. 3 yeni üye ile birlikte, 2. sınıf üyelerin sayısı 9 oldu. Coinage, OK Coin, Mercury, Payward Asia, WIREX Japan ve CoinBest de JVCEA üyesi olan bu kategoride yer alıyor.

Kripto para borsa şirketleri olarak kayıtlı veya Japon pazarına girmeyi planlayan işletmeler, JVCEA‘nın ikinci sınıf üyeleri olmak zorunda.

Bu arada, Japonya‘da hizmet vermek isteyen borsaların, ülkenin piyasa düzenleyicisi olan Finansal Hizmetler Ajansı‘ndan (FSA) lisans alması gerekiyor. Lisanslama prosedürü, sistem riski yönetimi, veri güvenliği, müşteri hesaplarının ayrılması, KYC gereklilikleri ve kullanıcı koruması ile ilgili bir dizi standardın karşılanmasını içeriyor.

Küresel Kripto Para Pazarına Hakim Olma Yolunda Bir Adım

ABD merkezli borsa, geçtiğimiz yıl Japon pazarına operasyonel bir lisansla ulaştı, ancak ülkedeki hizmetlerini tanıtmak için önemli adımlar atmadı.

Borsa ayrıca geçtiğimiz yıl Japonya‘da ofis açtı ve Morgan Stanley‘de eski bir yatırım bankacısı olan Nao Kitazawa‘yı yerel kuruluşun şefi olarak atadı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu