Nedir? Nasıl? Neden?

ABD Kongre üyeleri arasında stablecoin anlaşmazlığı çıktı

Sponsorlu İçerik

ABD’de stablecoinler olan USDT, USDC ve BUSD gibi önemli taşıyan coinler düzenlemeler için yapılan çalışmalarda Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında fikir ayrılığı yaşandığı ve anlaşma sağlanamadığı kaydedildi.

Kripto para düzenlemeleri uzun süredir ABD’de devam eden tartışmalı konulardan, Bitcoin ve altcoin’lerden daha çok stablecoin’lerin tartışılması dikkat çekiyor. ABD Kongresi’nin Finansal Hizmetler Komitesi’nin pek çok oturumuna başkanlık geren Demokrat Kongre Üyesi Maxine Waters ve Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Patrick McHenry, stablecoin’lerin nakit ve ABD Hazine tahvilleri ile desteklenmesi gerektiği konusunda ön anlaşma sağlamıştı.

Fakat bu anlaşmaya rağmen, iki taraf arasında ciddi görüş ve fikir ayrılıklarının yaşandığı belirtildi. ABD merkezli medya kuruluşu Puncbowl News’in kurucusu Jake Sherman, Twitter hesabından önemli bilgiler aktardı.

“Çok ciddi fikir ayrılıkları var”

Jake Sherman açıklamalarında, Finansal Hizmetler Komitesinde Kongre üyeleri arasındaki anlaşmazlıklara değinerek, şu ifadeleri kullandı:

“Finansal Hizmetler Komitesi’ndeki Cumhuriyetçilerle konuştum ve bana Demokratlarla kesinlikle bir anlaşmaya varmadıklarını, şu anda çok ciddi ve büyük fikir ayrılıkları olduğunu söylediler.”

İki partili milletvekillerinin çabaları Temsilciler Meclisi’nde kabul edilir ve Senato’da gerekli sayıda oyu alırsa, stabilcoinler ABD’de resmi olarak düzenlenecek. Anlaşmazlıklar göz önüne alındığında bu durum o kadar kolay görünmüyor. Ayrıca ABD’de bir grup büyük bankanın da USDF adında bir stablecoin çıkarmak için çalıştığı biliniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu