Nedir? Nasıl? Neden?

ABD’de enflasyon verileri açıklandı: Kriptolarda durum ne?

Sponsorlu İçerik

ABD’de Haziran ayında yüzde 8.8 artması beklenen yıllık enflasyon yüzde 9,1 artarak rekor kırdı. Çekirdek enflasyon ise yüzde 5,9 ile gerileme kaydetti.

Kripto para piyasaları dahil olmak üzere tüm geleneksel piyasaların ve yatırımcıların merakla beklediği ABD enflasyon verileri bugün açıklandı. ABD Haziran ayı enflasyon verileri beklentiyi aşarak, aylık bazda enflasyon yüzde 1,3 seviyesinde gerçekleşti. Yıllık bazda enflasyon ise 9,1 oldu. Piyasa beklentisi ise ABD enflasyonunun yıllık bazda yüzde 8,8 olması yönündeydi. Bir önceki ay açıklanan verilerde ABD Mayıs ayı enflasyonu yüzde 8,6 oranında gelmiş ve yine beklentileri aşmıştı. Söz konusu oran 1981 yılından bu yana en yüksek oran olarak kayıp geçmişti. Çekirdek fiyat olarak kabul edilen gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,7, yıllık yüzde 5,9 arttı. Analistlerin beklentisi aynı sırayla yüzde 0,5 ve yüzde 5,7 artış olacağı yönündeydi.

ABD enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) izleyeceği sıkılaşma politikasında belirleyici nitelikte olduğu için kritik bir noktada. Fed, enflasyonist riskin önüne geçebilmek için faiz artırım takvimini öne çekmişti. Fed para politikasını belirleyen FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) toplantısı 26-27 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Fed Başkanı Jerome Powell, yaptığı açıklamada, 50 veya 75 baz puanlık faiz artışı olası’ demişti. Piyasa fiyatlamalarına bakıldığında ise, 75 baz puan faiz artışının kuvvetlendiği görülüyor.

Kripto para piyasalarında son durum ne?

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından kripto para piyasalarında küçük bir oynaklık yaşandı. CoinMarketCap verilerine göre, haberin yazıldığı saatte Bitcoin 19.271 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saate ise %2,96 oranında düşüş yaşadı. Ethereum, 1.041.24 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte ise %2,89 oranında düşüş kaydetti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu