Nedir? Nasıl? Neden?

ABD’de küçük kripto işlemlerini vergiden muaf sayacak tasarı hazırlandı

Sponsorlu İçerik

ABD’de Cumhuriyetçi senatör Pat Toomey ve Demokrat Kyrsten Cinema tarafından hazırlanan, küçük kripto para işlemlerinin vergiden muaf olmasını sağlayacak olan yasa tasarısı tamamlayarak Senato’ya sundular. “Sanal para Adil Vergi Yasası” adındaki tasarının, 50 doların altındaki işlemler için geçerli olacağı ve bu rakamın enflasyonla aynı doğrultuda düzenli olarak ayarlanacağı kaydedildi.

ABD’de stablecoinlerin düzenlenmesinden kripto paraların vergilendirilmesi gibi konularda birçok senatör ve milletvekillerinin çalışmaları devam ederken, Cumhuriyetçi senatör Pat Toomey ve Demokrat senatör Kyrsten Cinema uzun süredir üzerinde çalıştıkları tasarıyı Senato’ya sundu.

50 doların altındaki işlemler muaf…

“Sanal para Adil Vergi Yasası” olarak adlandırılan tasarının yasalaşması durumunda, 50 doların altındaki işlemler için geçerli olacak. Bilindiği üzere ABD’de her kripto işleminden elde edilen kazancın vergi dairesi IRS’ye bildirilmesi gerekiyor.

Bir diğer taraftan 50 dolarlık tutar enflasyon verilerine göre ayarlanacak. Fakat fatura, tüm satışları veya arka arkaya yapılan işlemleri tek işlem olarak kabul edecek. ABD’deki kripto para lobisinin önemli üyeleri olarak görülen Coin Center, Blockchain Association ve Association for Digital Asset Markets‘ın da bu tasarıyı desteklediği belirtiliyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında, senatör Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand tarafından yönetilen yasa tasarısı da ilk kez minimum işlem limitinden bahsetmişti. Söz konusu rakam 200 dolar olarak belirlendi. ABD’de yasama takvimi Kasım ayında yapılacak ara seçimlerden önce sona erecek. 

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu