Nedir? Nasıl? Neden?

ABD’li Kongre üyesi, daha sıkı kripto düzenlemesi istiyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para karşıtlığı ile bilinen ABD’li Kongre Üyesi Brad Sherman, kripto regülasyonları konusunda yaptığı açıklamada, daha katı düzenlemeler istediğini söyledi.

ABD’li Kongre Üyesi ve aynı zamanda Finansal Hizmetler Yatırımcı Koruması Alt Komitesi’nin başkanlığını yürüten Brad Sherman, Los Angeles Times ile yaptığı bir röportajda kripto para birimlerinin düzenlenmesi hakkında konuştu. Kripto varlıkların tamamen yasaklanması gerektiğini kaydeden Sherman, kısa dönemde bu durumun mümkün olmadığını söyledi:

“Başlangıçta yasaklamadık çünkü önemli olduğunu bilmiyorduk ve Arkasında çok fazla para ve güç olduğu için şimdi yasaklamadı. Fakat yakın bir dönemde yasaklamalarla karşılaşacağımızı düşünmüyorum.” 

“Düzenlemeleri lobicilik koruyor”

Times’a konuşan Sherman, kripto paraları daha zorlu düzenlemelerden koruyan faktörler olduğunu bunların arasındaki en önemli faktörün lobicilik olduğunu öne sürdü.

“Artık sektörde çok fazla para ve lobi var. Kısa vadede yasaklamak mümkün değil. Daha önce de söylemiştim, kripto paralar terörizm ve diğer kötü aktivitelerde kullanılıyor. Vergi ödemeye karşı olan ve vergi kaçıran anarşistler tarafından tercih ediliyor.”

Sherman, kripto varlıkların, düzenleyici kurum olan SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) aracılığıyla düzenlenmesi gerektiğine inanıyor.

Ek olarak, Sherman, İngiliz Parlamentosu üyesi Alex Sobel ve SEC’in İnternet Uygulama Dairesi eski başkanı John Reed Stark gibi diğer kripto eleştirmenlerini içeren bir politika konferansı olan 2022 Kripto Politikası Sempozyumu‘na katılacağını belirtti.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu