Nedir? Nasıl? Neden?

ABD’nin kripto yasa tasarısı, Haziran’da Kongre’ye sunulacak

Sponsorlu İçerik

Amerika Birleşik Devletleri, kripto para birimlerinin 2021 yılında boğa sezonunu yaşamasıyla beraber dijital varlıkların nasıl düzenlenmesi gerektiğini tartışıyordu. Senatör Kristen Gillibrand tarafından hazırlanan “Sorumlu Finansal İnovasyon Yasası” adındaki tasarının Haziran ayında Kongre’ye sunulacak.

Kripto varlıklar konusunda düzenleme çalışmalarına devam eden ABD, yasa tasarısının Haziran ayında Kongre’ye sunulacağını açıkladı. 2021 yılının boğa sezonunun başlangıç tarihinden bu zamana kadar kripto para birimleri ve özellikle stablecoinler’in nasıl düzenlenmesi gerektiğini tartışan ülke, ilk kapsamlı yasa tasarısını sunmaya hazırlanıyor.

Demokrat senatör Kirsten Gillibrand tarafından hazırlanan kripto para yasa tasarısı, önümüzdeki ay paylaşılacak. DC Blockchain Zirvesi‘nde katılan Senatör Cynthia Lummis ve Kristen Gillibrand konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gillibrand, “Sorumlu Finansal İnovasyon Yasası” olarak adlandırılan tasarının 1 yıldır ayrıntılı çalışmalardan geçtiği ve Kongre’ye sunulan en büyük ve ayrıntılı kripto para yasa tasarısı olacağını belirtti.

İçindekiler

“Hiçbir fatura bu kadar kapsamlı değildir”

Senatör Gillibrand yaptığı açıklamada, hiçbir kripto yasa tasarısının hazırladıkları taslak kadar detaylı olmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Hazırlamakta olduğumuz yasa tasarısı, Temsilciler Meclisine ve Senatoya sunulan yasa tasarılarından parçalar içeriyor, ancak eski yasa tasarılarının hiçbiri, bizimki kadar tüm kripto endüstrisini ele alan geniş bir düzenleyici çerçeveye sahip değil. Diğerleri daha sınırlı, tek fikirli ve küçük tasarımlardı. Bu yasa tasarısı konusunda çok iyimserim. Bu fatura çok araştırıldığı için böyleyim…”

Tasarıda madenciler “aracı” olarak tanımlanıyor

Sorumlu Finansal İnovasyon Yasası, kripto para madencilerini “aracı” olarak tanımlıyor. Madencilerin bu kanunla beraber korunmaya alınacağı belirtiliyor. 2021 yılında çok tartışılan ABD Altyapı Paketinde kripto para madencileri yine aracı olarak tanımlanmış fakat kripto sektöründen itirazlara neden olmuştu.

Kontrol, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nda

Tasarıdaki en önemli noktalardan biri kripto varlıkların menkul kıymet olarak değil de emtia olarak görülmesi.

Bu sebeple tasarı, kripto para regülasyonlarındaki yetkiyi Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu‘na (CFTC) veriyor. Kanun ek olarak, kriptoların hangi durumlarda menkul kıymet olarak kabul edileceğini de belirtiyor. Bir şirketin finanse edilmesi için kripto para birimlerinin kullanılması, kripto varlıkların menkul kıymet olarak kabul edilmesini sağlayacak. Bilindiği üzere ABD’de SEC ve CFTC arasında kripto düzenlemeleri konusunda bir çekişme yaşanıyordu.

“BTC ve ETH hayatta kalacak”

Senatör Cynthia Lummis, kripto varlıkların birer meta olduğu görüşünü yineleyerek, bitcoin ve ethereum’a vurgu yaptı.

“Bitcoin’in bir emtia olduğu çok açık. Amacımız, CFTC’nin Bitcoin ve Ethereum’da yetki kontrolü sağlaması, çünkü iki kripto para birimi de tüm pazarın yüzde 60’ını oluşturuyor. Bu ikisinin hayatta kalma olasılığı diğerlerinden çok daha fazla… Bu yasa tasarısı için hem kripto para yatırımcıları hem de endüstri liderleriyle aylarca tartıştık. Ancak bu tasarının kabul edilmesi için ciddi bir mücadelenin verileceği açık.

“Kongreye gelme süreci uzun”

Senatör Gillibrand, tasarının Kongre’ye götürülme sürecinden de bahsederek, bunun uzun bir yol olduğunu söyledi:

“Tasarı en az 4 komisyondan geçmeli. En az 4 duruşma olacak. Üyesi olduğum Tarım Komisyonu da bu konuyla ciddi şekilde ilgileniyor.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu