Kripto Para AnalizleriManşet

Bitcoin Düzeltme Yaparken Piyasa Kırmızıyı Görüyor!

Sponsorlu İçerik

Piyasa düzeltmeleri uzun bir kazanç döneminden sonra sağlıklı ve gerekli olduğu bilinir. Bitcoin bu sabah 10 bin doların üzerinde seyrederken, altcoinler kırmızı görmeye başladıkça geri çekilme potansiyeli arttı.

Kripto piyasalar dün 308 milyar dolarlık toplam sermayenin zirvesine ulaştı. Asya ticaretinin başlangıcında 295 milyar dolara çok hafif bir düzeltme gerçekleşti, ancak şimdi daha büyük bir düzeltme olması muhtemel görünüyor.

Bitcoin 10.000$ Altına Geri Döndü

Tradingview verilerine göre Bitcoin fiyatları Cumartesi günü son işlemlerde keskin bir düşüşle 9.800 $ ‘a geriledi. O zamandan bu yana BTC beş rakama geri döndü, ancak varlık birkaç haftalık yukarı yönlü momentumdan uzaklaştıkça daha fazla kayıp bekleniyor.

Trader ve analist Josh Rager, piyasa için sağlıklı olan birkaç haftalık aşağı yönlü fiyat hareketinle yanlış bir şey olmadığını belirtti:

“Pek çok kişi satın alma fırsatı arıyordu ve bu da bol bol fırsat sunabilir.”

Türk kripto para uzmanı selcoin de destek beklentisini dile getirip, düşüşün kendisi için şaşırtıcı olmayacağını dile getirmişti.

Geçen haftaki 2020 zirvesinden bu yana, bitcoin mevcut seviyelere yaklaşık %4.5 kaybetti. Altındaki iki destek bölgesi 9.750 dolar ve yaklaşık 9.300 dolar. BTC $8K aralığına düşene kadar alıcılar tekrar yüklenmeye başlamayabilir.

Bir diğer Analist ve Trader Satoshi Flipper, bunun zar zor bir düşüş olduğunu ve pazarın hala çok güçlü olduğunu belirterek yükseliş beklentisini sürdürüyor.

“Bu pazarın ne kadar güçlü olduğuna ve $BTC & ALTCOİNLER’in ne kadar güçlü olduğuna dair tüm işaretler mevcut. Zayıflık gördüğünü söyleyen kimse, sadece kafasında bir serap görür.”

BTC hakimiyeti 8 ayın en düşük seviyesine geriledi, bu da bu yıl altcoinler için çok iyi şeyler olduğu anlamına geliyor.

Altcoinlerin Düzeltmesi

Altcoinler bugün kayıpları hızlandırmaya başladı, bazılarının arasında çift haneli kırmızılar var.

Bu yıl %120 artmış olan Ethereum, 270 Dolarlık desteğe geri dönmesi bir düzeltme hareketi. Kayıplar şu anda sadece %3‘lük düşüşte nispeten küçük diyebiliriz, bu nedenle henüz ETH için çok fazla bir düşüş olmadı.

Ripple’ın XRP‘si bir gecede %6 düşerken, Bitcoin Cash %7’yi gördü. BSV, gün içinde %10‘dan fazla düştü ancak hala yılın en iyi performans gösteren altcoinlerinden biri.

Şu anda ağır bir şekilde düzeltilen diğer kripto varlıklar arasında %9‘luk bir çekilme ile EOS, %6‘lık bir düşüş gösteren Stellar ve son 24 saat içinde %12 geri çekilen Ethereum Classic yer alıyor.

Fiyat düz bir çizgide hareket etmediği için bir kripto piyasasının geri çekilmesi sağlıklı olarak görülüyor. Şimdi ki test, boğaların rahatlamalarını ne kadar çabuk geri kazanabilecekleri olacak.

Sizde piyasa ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu