Kripto Para AnalizleriSponsor

Bu hafta takip edilmesi gereken 4 altcoin!

Sponsorlu İçerik

Haziran ayının ilk gününde piyasalar yüzde 10’a yakın değer kazanarak yeniden 1.7 trilyon doların üstüne çıktı. Piyasada tamamına yakın para birimleri değer kazandı. İşte, bu hafta takip edilmesi gereken 4 altcoin ve Bitcoin değerlendirmesi…

Bitcoin (BTC) fiyatı, mevcut düzeltme süreci içinde belli bir yerde tutunmaya çalışıyor. Ancak bu durum, boğa trendinin sona erdiği veya kurumsal yatırımcıların kripto para piyasalarını terk ettiği anlamına gelmiyor.

Aylık opsiyon ve vadeli işlemler sona erdiği için yatırımcılar, Bitcoin’in önümüzdeki hafta keskin bir toparlanmaya başlayıp başlayamayacağını ve hangi altcoin fiyatlarının toparlanacağını merak ediyor.

İşte bu hafta takip edilmesi gereken 4 altcoin ve Bitcoin’ler!

BTC/USDT

Bitcoin fiyatında kısa vadeli yükseliş, 26 ve 27 Mayıs’ta 200 günlük basit hareketli ortalama (SMA) (40.915 dolar) engelinin aşılamamasıyla sonlandı. Bu durum ayıların agresif bir şekilde savunma yaptıklarını gösteriyor. Gerileyen 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) (41.117 dolar) ve aşırı satım bölgesine yaklaşan göreceli güç endeksi (RSI) piyasanın ayılar tarafından kontrol edildiğini gösteriyor.

BTC/USDT paritesi 33.000 dolarlık desteği kaybederse bir sonraki durak 30.000 ila 28.000 dolar arasındaki destek bölgesi olabilir. Bu bölge de kaybedilirse panik satışları gelebilir ve 20.000 dolara gerileme yaşanabilir.

Fiyat 200-SMA’nın altında ne kadar uzun süre kalırsa, boğaların yükseliş trendini başlatmaları o kadar zor olacak.

Diğer taraftan fiyat mevcut seviyeden yükselirse ve 200-SMA’nın üzerinde kapanış elde edilirse, düşük seviyelerde güçlü alımların yapıldığı anlaşılacak. Böyle bir hareket, %61,8 Fibonacci düzeltme seviyesinin hesaplandığı 48.231 dolar değerine doğru yükselişin yolunu açabilir.

MATIC/USDT

Polygon (MATIC) fiyatının 20 günlük üstel hareketli ortalamadan (EMA) (1,61 dolar) yukarı sıçraması, boğaların bu desteğe doğru yaşanan düşüşlerde alım yaptığı gösteriyor. Yükselen 20-EMA ve pozitif bölgedeki göreceli güç endeksi (RSI) en muhtemel yolun yukarı yönlü olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte MATIC/USDT paritesi, boğa ve ayılar arasındaki kararsızlığa işaret eden simetrik üçgen modeli oluşturur gibi duruyor. Boğalar, fiyatı yukarıdaki direnç çizgisinin üzerine iterse, parite 2,70 dolara kadar yükselebilir. Ardından modelin hedefi olan 4,20 dolara doğru yolculuk başlayabilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat üçgenin direnç çizgisinden aşağı inerse parite üçgenin bulunduğu seviyelerde ilerlemeye devam edebilir. Üçgenin altında bir kırılım ve o bölgede elde edilecek günlük kapanış, piyasada zayıflığa işaret edecek ve bu durumda 0,80 dolara düşüş yaşanabilir.

Emporiumx/USDT

Uzun süredir adından söz ettiren yaratıcı çözümler ve projeleri ile kripto para piyasasına hızlı bir giriş yapan Emporiumx, dün ilk defa global borsa olan Probit’te listelendi. Probit borsasında işlem gören EPX, 0.0023 USDT’den işlem görmektedir. Yapılacak olan yerli ve yabancı girişimler ve reklam çalışmaları ile kısa sürede listelerde üst sıralara tırmanış gösterecektir. Yönetim ekibi başka borsalar ile de görüşmeler sağlıyor.

EOS/USDT

EOS fiyatı, 27 Mayıs tarihinde %38,2 Fibonacci düzeltme seviyesinde hesaplanan 7,89 dolara doğru toparlanma yaşadı. Olumlu yönden bakılacak olursa, boğalar fiyatın 5,60 dolar desteğinin altına düşmesine izin vermedi. Bu durum, trader’ların satın almak için daha büyük bir düşüş beklemediklerini gösteriyor.

Boğalar fiyatı 20-EMA (6,95 dolar) seviyesinin üzerine itip orada kapanış elde edebilirse, arzın talebi aştığı ortaya çıkacak. Bu durumda 9,23 dolarda hesaplanan %50 Fibonacci geri çekilme seviyesine ve ardından 10,57 dolardaki %61,8 geri çekilme seviyesine bir ralli mümkün olabilir.

Bu yükseliş görünümü, ayıların, bir sonraki yükseliş girişimini 20-EMA’da veya 7,89 dolarda durdurmaları durumunda geçersiz olacaktır. Böyle bir hareket 5,60 doların altına doğru gerilemeye zemin oluşturabilir. Böyle olursa, EOS/USDT paritesi 200 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (4,54 dolar) ve ardından 3,57 dolara düşebilir.

AAVE/USDT

AAVE fiyatı 280 dolardaki destek testinde başarılı bir çıkış yakaladı. 26 Ocak tarihinden beri bu seviyenin altında hiç kapanış gerçekleşmedi. Dolayısıyla boğaların bu bölgeyi agresif bir şekilde savunması zaten olasıydı. Seviyenin hemen üzerindeki 200 günlük basit hareketli ortalama (SMA) (292 dolar) pariteye ayrıca avantaj sağlıyor.

Öte yandan aşağı yönelen 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) (393,55 dolar) ve 45 seviyesindeki göreceli güç endeksi (RSI), kısa vadeli trendin ayılar yönünde olduğunu gösteriyor. Satıcılar, 20-EMA bölgesine doğru gelecek yukarı yönlü rallileri durdurmaya çalışacaktır. Başarılı olurlarsa AAVE/USDT paritesi tekrar 280 dolara doğru düzeltme yaşayabilir.

Bu desteğin altında bir kırılım ve olası günlük kapanış, düşüş trendi başlatabilir. Üstelik bu düşüş 160 dolara kadar uzayabilir. Tersine, boğalar fiyatı 20-EMA’nın üzerine çıkarırsa, parite 489 dolara yükselebilir ve bu da muhtemelen sert bir direnç görevi görecektir.

Paylaşılan analizler bilgi amaçlı olup, yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kripto para analizleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Analizleri sayfamızı ziyaret edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu