Kripto Para AnalizleriManşet
Trend

DeFi’de düşüş: UNI ve YFI neden %40 düştü?

Sponsorlu İçerik

Piyasalar yeniden kırmızıya geçiş yapmış durumda. Dün gerçekleşen Ethereum fiyat düşüşü, UNI, DEX ve YFI tokenlerinin değerlerinin yüzde 40’ından fazlasını kaybetmesine sebep oldu. Buda DeFi piyasasında düşüş meydana getirdi. Ethereum, 1 Eylül’deki 482 dolarlık fiyatıyla, 2020 yılının zirve fiyatından bu yana yüzde 30’un üzerinde düşüş göstererek bir haftadan daha kısa sürede 340 dolara ulaştı.

Dolarının yeniden canlanması, Bitcoin ve Ethereum gibi altcoin fiyatlarının dolar karşısında son zamanlardaki düşüşüne sebep oldu. Piyasanın bu hamleleri COVID-19 vakalarının artması nedeniyle uzun süreli ekonomik durgunluk korkularını büyük ölçüde tetikledi.

ETH, Eylül ayının başlarında düşüş eğilimi başlattığından beri, ethereum ağındaki bazı temel faktörler değiştirildi. Bu faktörler, sistemdeki madenciler, balinalar, kullanıcılar, tüccarlar gibi önemli paydaşların ilerlemesini ve özellikle DeFi ekosistemiyle ilgili ağın faaliyetini içeren bir değişiklik. Özellikle ERC-20 tokenleri, Ether’in toplam piyasa değerini aştı.

DeFi piyasasında düşüş

DeFi ekosisteminin, Ethereum ağının kalbi olduğu dikkate alındığında, Ethereum’un fiyat hareketini büyük ölçüde etkileyecektir. Ethereum’un fiyat hareketlerine ilişkin bir kavrayış, traderlara finansın hareket ettiği yöne dair bir ipucu veriyor. Ağın faaliyetleriyle ilgili bu teknik bilgiye sahip olmak, ağın ticarete kıyasla ne kadar yaygın olduğuna dair bir algı sunuyor.

DeFi tokenleri, Ağustos ayında hem Bitcoin hem de Ethereum‘dan büyük ölçüde daha iyi performans gösterdi, ancak şu anda momentumlarını kaybediyorlar. Piyasadaki DeFi tokenlerinin çoğu, son ayı piyasası sırasında değerlerinin yüzde 50’den fazlasını kaybetti.

YFI / USD 4 saatlik grafik

Şu anda, en çok heyecan yaratan iki DeFi tokeni mevcut. Bunlar Uniswap’in UNI tokeni ve Yield Finance’ın YFI ‘si. İki token aylık bazda en yüksek seviyelerini zirveye çıkardığından sonra değerlerinin yaklaşık yüzde 46 ve 48 oranında düşürdüler. DeFi piyasasındaki düşüş üç faktör tarafından tetiklenmiş gibi görünüyor: Ethereum’un fiyat düzeltmesi, BTC’nin son boğa koşusundan çekilen boğalar ve DeFi tokenlerinin büyük satışı.

YFI 4 Saatlik Grafik

DeFi pazarındaki tokenlerin çoğu, dump sırasında yüzde 15-20 düştü. Ayrıca, dolaylı olarak DeFi tokenleri olarak kabul edilen ChainLink gibi yönetişim tokenleri yaklaşık yüzde 15 oranında düştü.

DeFi piyasasındaki düşüş, ethereum fiyat düzeltmesiyle birlikte meydana gelse de, çoğu analistin belirttiği bir fiyat düzeltmesi bekleniyordu. Yearn Finance üç ay içinde DeFi ekosisteminde kritik bir oyuncu haline geldi. YFI tokenleri, Binance’de yüzde 1200’den fazla yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 43.966 dolara ulaştı. Uniswap’in UNI tokeni, oldukça kısa bir sürede benzer bir uçuşla sahneye çıktı.

UNI / USD 4 saatlik grafik

Geçen hafta sonu Uniswap, 1 Eylül’den önce tüm likidite sağlayıcılarına 400 UNI tokenini airdrop ile dağıttı. Merakla beklenen token piyasaya sürüldükten birkaç saat sonra Binance, Huobi, Okex ve hatta Coinbase gibi birkaç büyük borsa, UNI için destek verdi. Listeleme, tokenin fiyatını sadece birkaç gün içinde sıfırdan, deyim yerindeyse kahraman haline getirdi. UNI’nin fiyatı 0,30 doların en düşük seviyelerinden yükselerek bir birkaç gün içerisinde 8.8 dolara ulaştı.

UNI/USD 4 Saatlik Grafik

DeFi tokenlerinin muazzam kazanımlarının bir sonucu olarak, analistler büyük ölçüde bir fiyat düzeltmesi bekliyorlardı. Bununla birlikte, fiyat düzeltmesinin ciddi boyuta ermesi, birçok analist ve traderı şok içinde bıraktı.

BTC / USD fiyat düşüşü, DeFi düşüşünü başlattı

Bitcoin’in 9-19 Eylül arasındaki fiyat hareketleriyle ilgili görüşler hala karışık. Garip bir şekilde Bitcoin güçlü bir yükseliş eğilimi yaşarken, Ethereum, altcoinler ve DeFi sessiz kaldı. Böyle bir piyasa eğilimi, nispeten sıra dışı olarak algılandı. Normalde BTC bir hareket yaptığında, altcoinler takip eder. Bitcoin ile altcoinler arasındaki bu kısa vadeli ters ilişki, yatırımcılar BTC’ye DeFi kazançlarını aktarırken, BTC boğalarının piyasadan çıktığını gösteriyor.

Sitemizde paylaşılan analizler bilgilendirme amacı taşıyıp, yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kripto para analizleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/analizsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu