Kripto Para AnalizleriManşet

Piyasalarda Bugün! Bitcoin ve Ethereum’da Yön Neresi?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin düşecek mi yükselecek mi soruları arasında ilerlerken, yukarı doğru eğilim göstermiş ve hızlıca geçtiği 7000$‘ın üzerinde bir süre gezinmişti. Son günlerde 7000$‘ın altına sarkınca yine düşünceler çatırdamaya başladı. Gelin genel tablolara beraber bakalım.

Piyasalar:

BTC/USD yaklaşık 6.900$ seviyesinde seyrediyor. Son zamanlarda düşük seviyesi 6.570$ ‘dan toparlandı, ancak yine de psikolojik sınır olan 7.000 $‘ ın altında. Bitcoin, son 24 saatte yaklaşık %3 yükseldi ve günün başlangıcından bu yana çoğunlukla değişmedi. Şu anda BTC, düşük volatilite ortamında kısa vadeli bir boğa trendi içinde hareket ediyor.

Yazımızı hazırlama sırasında, ETH/USD gün içi en yüksek seviyesine yakın, 157.60 $ ‘dan el değiştiriyor. En büyük ikinci madeni para, Pazartesi günkü en düşük seviyesi olan 149,86 $ ‘dan toparlanarak günlük bazda % 2,5 kazandı. ETH/USD piyasa ile senkronize olarak kısa vadeli yükseliş eğiliminde. Volatilite azalıyor.

XRP/USD erken Asya saatlerinde 0.1900 $ ‘ın altında kalıyor. Yazı hazırlanma sırasında, madeni para günün başından bu yana çoğunlukla değişmeden 0.1888 $ ‘dan el değiştiriyor. Kısa vadeli açıdan Bakıldığında, XRP/USD düşük volatilite ortamında bir ayı trendi içinde işlem görüyor.

En önemli 100 kripto para birimi arasında bulunan, Komodo (KMD) 0,4619$ (+% 8,69), Binance Coin (BNB) 15,30$ (+% 9,8) ve DxChain Token (DX) 0,0014$ (+% 7,5) ile yeşil bölgedeler. Günün kaybedenleri CyberVein (CVT) 0,0299$ (% -8,0), DigiByte (DGB) 0,0055$ (% -5,9), Bytecoin (BCN) 0,00024$ (% -4,25).

Günün grafiği:

XRP USD, 30 dakikalık grafik

Endüstri

Ripple‘dan Marjan Delatinne‘e göre, koronavirüs pandemisi, uluslararası ödeme altyapısının verimsizliklerini vurguladı. Piyasa değerine göre üçüncü en büyük kripto para biriminin üst düzey yöneticisi, yeni teknoloji otomasyonunun, makine öğreniminin ve dijital varlıkların geleneksel sınır ötesi ödemeler endüstrisini dönüştüreceğine inanırken, COVID-19‘un süreci hızlandıracağını düşünüyor.

Ripple‘dan Üst Düzey Yöneticisi Marjan Delatinne:

Son beş yılda, ödeme endüstrisi önceki 30’dakinden daha fazla değişiklik ve bozulma gördü. Örneğin, İngiltere’de ve Avrupa’nın başka yerlerinde, kart ödemeleri koronavirüs nedeniyle şimdi ilk kez nakit ödemeleri geçti ve fiziksel olarak kağıt para taşıma istekliliğinin azalmasını desteklemek için temassız işlem limiti yükseltiliyor.

Ayrıca, otomatik süreçlerin defter tutma ihtiyacının yerini aldığını ve yerleşim sürelerini önemli ölçüde azalttığını da sözlerine ekledi. Ancak, sınır ötesi ödeme sistemleri şimdiye kadarki yeniliklere direndi. Finansal kurumlar 1970′ lerden beri hantal ve pahalı muhabir bir bankacılık modeli kullanılıyor.

Son tahminlere göre, Bitcoin fiyatları halvingden sonra balistik olmazsa, Bitcoin madencileri günde 6.7 milyon $ daha az kazanacak.

Bitcoin‘in blok ödülünün planlanan azalması, blok üretiminin hızına bağlı olarak 12 Mayıs veya 13 Mayıs‘ta gerçekleşecek. Şu anda madenciler toplamda günde yaklaşık 13.4 milyon dolar kazanıyor. Ancak yarıya indikten sonra, gelirleri yarıya düşecek ve 6,7 milyon dolara düşecek. Daha az verimli birçok madenci mali sorunlarla karşı karşıya kalabilir ve kayıpları durdurmak için ekipmanlarının bağlantısını kesebilir. Sonuç olarak, sağlıklı madenciler pazar paylarını artırabilecek ve bu da endüstri konsolidasyonuna yol açacaktır.

Düzenlemeler

Avrupa Birliği, yasa koyucular kripto para birimi sektörünü denetlemekle ilgilenecek ayrı bir organ oluşturmayı düşündüklerinden, kripto para birimleri için bir dizi yeni düzenleme getirebilir.

Avrupa Parlamentosu tarafından hazırlanan ve yayınlanan rapora göre, kripto para madenciliği kara para aklama amacıyla kullanılabilirken, yönetmelikteki bazı kör noktalar her türlü suistimallere olanak sağlıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu