Nedir? Nasıl? Neden?

CFTC, ‘kayıt dışı ‘ listesine 34 şirketi ekledi: Kripto odaklı 6 firma var

Sponsorlu İçerik

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), gerekli onayı vermediği şirketlerin eklendiği “kayıt dışı listesi”ne 34 firma ekledi. Kurumun listeye eklediği firmaların 6’sının kripto odaklı hizmet veren şirketlerin bulunduğu kaydedildi.

ABD’de kripto para birimlerinin düzenlenmesi ile ilgili tartışmalar devam ederken, düzenlemeleri hangi kurum veya kurumların yapacağı konusu büyük bir soru işareti taşıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve CFTC arasında ciddi bir çekişme yaşanıyor. Her iki kurumda kripto varlıkları kendilerinin düzenlemesi gerektiği konusunda açıklamalar yaparken, CFTC kurumdan bağımsız hareket ettiği gerekçesiyle 34 şirketi “kayıt dışı” listesine ekledi.

2015 yılından itibaren kayıt dışı listesini uygulayan CFTC, söz konusu listeye 202 firma ekledi. Dün yapılan açıklamada ise listeye eklenen 34 şirketin 6’sının kripto para odaklı hizmet vermesi dikkat çekti.

“Dolandırıcılıktan korumaya yönelik uygulamalar devam ediyor”

CFTC’den yapılan resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kurumun Amerikalıları dolandırıcılık faaliyetlerinden korumaya yönelik devam eden uygulamaları çerçevesinde kayıt dışı listesine 34 şirket ekledi. CFTC, ikili opsiyon ticareti forex ve benzeri ürünler gibi kayıt gerektiren bazı uygulamalarda bulunan şirketlerin acenteye kayıtlı olmadığını tespit ettiğinde, listeye ekler. Bu şirketlerin CFTC’ye kayıtlı olmaması, bu kurumlar aracılığıyla işlem yapanların müşteri koruma programlarından yararlanamayacağı anlamına geliyor.”

Kurum, Emtia Kanununa değinerek, türev ürünler sektöründe aracılık yapan şirket veya kişilerin CFTC’ye kayıt yaptırmaları gerektiğini ve bu konuda bazı muafiyetler veya istisnalar olabileceğini de bildirdi.

Listeye eklenen, kripto para odaklı şirketlerin; BO Ticaret Finansalları, CryptoBO, BitPay, CryptoSphere FX, Direct Cryptos ve Prime Crypto FX olduğu kaydedildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu