CipherTrace, Milyar $’lık İnsan Ticareti Sektörünü Ele Aldı
Uluslararası Çalışma Örgütü’nün insan kaçakçılığıyla ilgili küresel istatistikler, her gün yaklaşık 40.3 milyon kurbanın ticari seks için zorlandığını ve her yıl 150 Milyar Dolar kar elde eden bir sektörü körüklediğini ortaya koyuyor.
Kripto para istihbaratı ve Blockchain güvenliği analiz şirketi CipherTrace, parayı takip ederek endüstrinin operasyonlarını, ekonomisini ve anonimliğini bozmak için yeni kurulan İnsan Ticareti ile Mücadele İstihbarat Girişimi (ATII) ile ortaklık yapıyor.
Kripto para sektörü büyüdükçe, destekçiler Bitcoin ve diğer dijital varlıkların insan kaçakçılığına bağlı suç ve yasa dışı işlemleri körüklemek için kullanıldığına dikkat çekiyor. Blockchain uzmanları, izi takip etmek için kripto para işlemleri tarafından üretilen verileri kullanabilir.
Silikon Vadisi‘nden CipherTrace, kar amacı gütmeyen kuruluş ATII‘ye kullanıcı arayüzü için 700’den fazla dijital varlık içeren işlemleri izlemesine izin veren lisans sağlıyor.
CipherTrace’in finansal araştırmalar ve eğitim müdürü Pamela Clegg, ATII’nin danışma kurulunda görev alacak.
Pamela Clegg:
“Dünya çapında milyonlarca erkek, kadın ve çocuk ticareti yapılıyor. Artık insan ticaretine hayır demek yeterli değil. Proaktif, agresif olmalıyız ve insan ticaretine maruz kalanları kolaylaştıran, bunlarla ilgilenen ve bundan yararlananların peşinden gitmeliyiz. Çoğu suç örgütü ve faaliyetinde olduğu gibi, parayı takip etmek bu küresel suçla mücadelede en etkili yol.
CipherTrace, küresel insan ticaretini engellemek ve mücadele etmek için kripto para destekçileri, Interpol ve sınır tanımayan avukatlar gibi çeşitli farklı kurumlarla çalışıyor.”
ATII’nin kurucusu Aaron Kahler’e göre, çaba önleme, tespit ve raporlamayı artırmak için çalışan çok sayıda taraf ve profesyonelden oluşuyor.
Aaron Kahler:
“CipherTrace, kripto para borsaları gibi finansal kurumlarla bu sorumluluğu geliştirmemize yardımcı olacak etkili bir ortak olacak. Kamu ve özel kuruluşlar, insan ticareti ile mücadele için finans sektöründe cephe oluşturulması konusunda işbirliği yapmaya devam ettikçe, mağdurların kurtarılması ve insan tacirlerinin yargılanmasında gerçek bir etki göreceğiz.”
Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından yayınlanan Modern Köleliğin Küresel Tahminleri başlıklı bir raporda, kadınların ve kızların 2016’da modern kölelik kurbanlarının %71‘ini oluşturdukları ve 89 milyon insanın 2011’den 2016’ya kadar değişen bir sürede esaret altında kaldıkları ortaya çıkıyor.