CZ’den şaşırtan iddia: 1 milyar kişinin bilgileri satışa çıktı

Dünyanın hacim olarak en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Twitter hesabından adını açıklamadığı bir ülke için şaşırtıcı bir iddiada bulundu. Zhao, ülkede yaşayan 1 milyar kişinin ikametgah bilgilerinin ve bazı kayıtlarının sızdırılarak dark web’de satışa çıktığını öne sürdü.
Binance CEO’su Changpeng Zhao, bugün Twitter hesabından önemli bir duyuru yaparak uyarılarda bulundu. Zhoa, adını vermediği fakat bir Asya’da olduğunu belirttiği bir ülkede, devlet dairelerindeki güvenlik açığı nedeniyle 1 milyar kişinin ikamet bilgilerinin sızdırıldığını ve bu bilgilerin dark web’de satışa çıkarıldığını belirtti:
“Sanal tehdit üzerinde çalışan ekibimiz; Bir Asya ülkesinde 1 milyar insan; Adı, adresi, kimlik bilgileri, polis ve hastane kayıtları da dahil olmak üzere ayrıntılarının karanlık ağda satışa çıkarıldığını buldu. Bu bilgi, muhtemelen bir devlet dairesindeki bir ihlal nedeniyle sızdırıldı. Bunun, bilgisayar korsanlarının tespit edilmesi, bilgisayar korsanlarının sızmasını önlemek için alınması gereken önlemler, cep telefonu numaraları ve hesap ele geçirme konularında etkileri olacaktır. Tüm platformların güvenlik önlemlerini iyileştirmesi gerekiyor. Binance, etkilenmesi muhtemel kullanıcılar için doğrulama seviyesini artırdı.”
Zhao, bilgilerin nereden sızdırıldığını açıklamazken, yapılan yorumlarda bu ülkelerin 1 milyarı aşkın nüfusa sahip Çin ya da Hindistan olabileceği belirtildi. Öte yandan, CZ’ye bazı merkezi borsaların kullanıcılardan “işlemsiz” ücret talep edeceği iddiası da soruldu. CZ gülerek, hiçbir fikrinin olmadığını söyledi ve Binance’in böyle bir uygulama planının olmadığını ekledi.
Yanlışlıkla kimlik bilgileri eklenmiş
Changpeng Zhao, haberin yazıldığı saatte attığı yeni tweet’inde şu ifadeleri kullandı:
“Görünüşe göre bu istismar, devlet geliştiricisinin CSDN’de bir teknoloji blogu yazması ve yanlışlıkla kimlik bilgilerini eklemesi nedeniyle gerçekleşti. 1 milyar özel vatandaş verisi kaydı.”