Nedir? Nasıl? Neden?

FBI: Sahte kripto yatırım uygulamalarına dikkat edin

Sponsorlu İçerik

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), finans kurumları ve yatırımcılara yönelik bir uyarı yayınlayarak kripto dolandırıcılıkları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Amerika’nın üst düzey ulusal güvenlik ve kolluk kuvvetleri FBI, dün yayınladığı bir uyarıda, siber suçluların yatırımcıları, meşru kripto para şirketleri ile aynı kimliklere sahip hesaplarla kandırmaya çalıştığını belirtti. FBI, 244 kişinin bu sahte uygulamaları kullanarak dolandırıldığını kaydetti. Yaşanan bir vakada, bir siber suçlu, ABD merkezli bir finans kurumuyla aynı logoya sahip bir uygulamayı indirmeye ve bağlantılı cüzdana kripto para yatırmaya zorladığı belirtildi.

Söz konusu uygulamadan para çekmeye çalıştığınızda, para çekme vergisi ödemeniz gerekiyor. Fakat bu kurbanlardan daha fazla para almak için yapılan yasa dışı prosedürdür. Ödeme yapılsa bile para çekme işlemleri tamamlanmayacaktır.

28 kişiden 3,7 milyon dolar çalındı

2021 yılı Aralık ayı ile Mayıs 2022 arasında FBI, 28 kurbandan yaklaşık 3,7 milyon dolar çalındığını açıkladı. Bir diğer vakada ise, “YiBit” şirket adı altında faaliyet gösteren bir bilgisayar korsanı, benzer şekilde 2021 yılının Ekim ve Mayıs ayında 2022 en az dört kurbandan 5,5 milyon dolandırıldı.

Üçüncü vaka ise 2021’in Kasım’ında “Supay” adı altında suçlular, iki kurbanı, onları uygulamadaki cüzdanlarına kripto para yatırmaya teşvik ederek ve daha fazla para yatıramazlarsa cüzdanlarını dondurarak kandırdılar.

Uyarılar, Twitter’da gündemde

Sahte uygulamalarla ilgili uyarılar sosyal medya platformu Twitter’da hala sıcak bir konu olmaya devam ediyor. Bir Twitter kullanıcısı attığı bir tweet’te kısa süre önce bir arkadaşının çevrmiçi mesajlaşma hizmet olan WhatsApp ile başlayan bir dolandırıcılığın kurbanı olduğunu söyledi. Sahte bir sanal uygulama yükleyerek, parasını uygulamanın cüzdanına yükleyen kullanıcının, bir hafta sonra uygulamanın kaybolduğunu iddia ettiğini kaydetti.

Başka bir kullanıcı, Microsoft uygulama mağazasında “Ledger Live Plus” olduğu bildirilen sahte bir Ledger Live cüzdan uygulamasının kurbanı oldu. Kullanıcı, hileli uygulamanın şimdiden 20.000 dolar çaldığını iddia ediyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu