Konya Kripto Parası İçin Gün Verdi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ATO Congresium‘da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi‘ndeki belediye başkanları oturumunda Şehir Coin projesinden bahsetmişti.
Altay’ın yaptığı bu açıklamaları En Kripto Haber olarak ayrıntıları ile size aktarmıştık. Sözcü Gazetesine konuşan Altay,
“Belediyemizin sosyal projeleri için bunun teknolojik bir çözüm olabileceği fikrinden yola çıkarak bu projeye başladık. 7 kişilik bir ekibimiz var. Dünya’daki teknolojik gelişmelere ayak uyduralım ve bu fırsatı kaçırmayalım istedik. Bununla da dünyada bir ilki başarmak istiyoruz”
1 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
Projenin Konya Bilim Merkezi’nde finans ve bilişim alanında uzman 7 kişilik bir ekip tarafından hazırlandığını dile getiren Altay, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Belediyemizin Bilim ve Teknoloji Vadisi kapsamında kurduğu bir ekip ile çalışmalarımız devam ediyor. Projenin ön çalışması 6 ayda tamamlanması ve hayata geçmesi ise 1 yıl bulması hedefleniyor. Konya Bilim Merkezi’mizin böyle bir çaba içinde olması hem Anadolu hem gelecek için umut verici. Konya bu gün böyle bir konuda çalışıyor. Tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Umarım fikir aşamasında olan bu projenin başarısını da hep birlikte kutlarız.”
Dünyada daha önce hiçbir belediye tarafından böyle bir çalışma olmadığını da söyleyen Altay, Projeyi sosyal programların fonlanmasında kullanmayı amaçladıklarını ifade etti ve projeye uluslar arası yerel yönetimlerden işbirliği teklif edildiğini açıkladı.
Uygulamaya koymayı planladıkları Şehir Coin ile ilgili detaylarda aktaran Konya Bilim Merkezi danışmanı ve Teknoloji Vadisi Korordinatörü Dr. Ali Osman Çubukdiken‘in aktardığı detaylar ise şöyle;
“Sistem block zincir teknolojisinin getirdiği şeffaflık, güvenlik ve değişmezlik özelliği nedeni ile içerisinde bütüncül olarak kendi güvenliğini sağlamakta.
Blok zincir dijital varlıkların yönetimi için kullanılan bir teknoloji. Belediye varlıkları ve sosyal program çerçevesinde sistemde yer almak isteyen paydaşların karşılayacağı bir rezerv fon üzerinden coin üretilecek.
Daha sonra bu coinler sosyal yardım programları çerçevesinde halkımızın ödeme aracı olarak bir ekosistem içerisinde kullanılacak. Belediye hizmetleri bu coin ile sunularak vatandaşımızın avantajlı şekilde faydalanması sağlanacak. Sosyal yardıma halkın dijital bir teknoloji ile katılımı sağlanacak, belediyemiz bu süreci yöneten ve işleten olacaktır.