Nedir? Nasıl? Neden?

LUNA kurucusu Do Kwon’un pasaportu iptal edilecek!

Sponsorlu İçerik

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Terraform Labs kurucusu Do Kwon için yeni bir duyuru yaptı. Kwon’un pasaportunu kendilerine teslim etmemesi halinde pasaportun iptal edileceği belirtildi.

Terra LUNA’nın Mayıs ayında yaşadığı çöküşün etkileri kripto para piyasalarında hala devam ediyor. LUNA’nın %99.9 değer kaybederek 0’ı görmesi ise tüm yetkileri ayağa kaldırdı ve Do Kwon için bir dizi davanın açıldığı yeni serüvenin kilidi açıldı. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir bilgi paylaşımına göre, Kwon’un pasaportunu 14 gün içinde teslim etmesi istendi. Aksi taktirde pasaportun otomatik olarak iptal edileceği de belirtildi.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Kwon’a pasaport teslim uyarısı 15 Eylül tarihinde yapmıştı. Şimdi işleme konulan 14 günlük pasaport teslim şartı sadece Kwon için değil de Terra davasıyla bağlantılı 5 kişi için daha geçerli olduğu kaydedildi. Kwon’un “pasaportunu geri getir” talebine geri dönüş yapmaması üzerine bakanlık dün kamuya açık olarak bu bilgiyi verdi.

Kwon’un nerede olduğu bilinmiyor

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Interpol tarafından kırmızı bültenle arama izni çıkarılmıştı. Ancak Kwon’un nerede olduğu bilinmiyor. Terra LUNA çöküşünden sonra yetkililerle işbirliği yapmak istediğini her seferinde vurgulayan Kwon, sessizliğini koruyor. Terra kurucusuna yönelik yaptırımlara dün bir yenisi daha eklendi.

Güney Koreli yetkililer, Kwon’a ait olduğu iddia edilen 39,6 milyon dolarlık 3 bin 300’den fazla Bitcoin’i dondurdu. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.

“Bu olay için özel savcı gerekiyor”

Güney Kore iktirdar partisi milletvekili Yoon Sang-Hyun, dün mecliste yaptığı konuşmada, savcıların başarısız çalışma yürüttüğünü, 280 bin kişinin etkilendiği bu olay için özel bir savcı gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Bu konuda en çok mağdur olanlar gençlerdir. Yatırımcılar da bu konuda sorumlu, ancak sürekli para kazanmak isteyen ve bu yüzden her projeye destek olan borsalar, güvenlik ağları hazırlayamayan devlet kurumları, hiçbir denetim yapmadan tüm kredileri veren bankalar da sorumludur. Yaşananlardan ötürü oluşan zararı hepsinin paylaşması gerekiyor.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu