ManşetNedir? Nasıl? Neden?

2017’den Beri Hackerlar 10 Milyar $’lık Kripto Çaldı!

Sponsorlu İçerik

KPMG, 2017’den beri siber suçluların kripto parada neredeyse 10 Milyar $ çalmayı başardığını bildirdi.

KPMG‘ye göre, kripto para piyasasının büyümeyi sürdürmesi için 245 Milyar $’lık endüstrinin dijital varlıkları güvence altına almayı iyileştirmesi gerekiyor.

Bugün yayınlanan raporda, 2017’den bu yana bilgisayar korsanları tarafından yetersiz güvenlik veya kötü yazılmış kod nedeniyle en az 9.8 Milyar $ çalındı. KPMG, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesinin portföylerde bir rekabete yol açtığını ve tokenlerin korunmasının her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirtti.

KPMG’nin kripto varlık hizmetlerinin ortak lideri ve raporun ortak yazarı Sal Ternullo:

”Kurumsal yatırımcılar, portföyünün, nakit, hisse senedi ve tahvillerin aynısı ile korunamaması durumunda kripto varlıklara sahip olmama riskiyle karşı karşıya.”

Kripto paralar, nakit veya belirli tür tahviller gibi taşıyıcı bir araç, yani onları elinde tutan kişi sahibidir. Yine de, özel bir anahtar olarak bilinen dijital bir cüzdanda tutulan rastgele bir karakter dizisidir. Bir kullanıcı bu anahtarı kaybettiğinde veya çaldırdığında, varlık sonsuza kadar gider. Bu, dijital varlıkların korunmasına alışkın olan geleneksel finans firmaları için saklamayı zorlaştırıyor.

KPMG, endüstrinin müşteriler için kripto paraların depolanmasıyla ilgili artan kurallara uyması gerektiğini belirtti. Tüm finansal işlemlerde olduğu gibi, bankalar ve aracı kurumlar Müşteri Tanı (KYC) ve kara para aklama karşıtı kurallara uymak zorunda. Firmaya göre, olgun uyum programlarına sahip yerleşik finansal kurumlar bile “kripto varlıklar ve ilgili veri yönetimi zorlukları için benzersiz hususları ele almak için yöntemlerini geliştirmelidir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu