Nedir? Nasıl? Neden?

ABD’deki Şirketlerin Yarısı Fidye Yazılımı Saldırına Uğradı

Sponsorlu İçerik

2019‘da Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki şirketlerin neredeyse yarısı fidye yazılımı saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Bilgisayar korsanları, bu kuruluşlardan zorla para almak için kimlik avı saldırılarını ve fidye yazılımlarını başarıyla kullanabildi.

Bir rapora göre, ABD’deki şirketlerin (devlet daireleri de dahil) yaklaşık %50′si, korsanların fidye için Bitcoin veya diğer kripto paraları talep ettiği fidye yazılımı saldırılarıyla karşılaştı. Kripto para endüstrisindeki yeniliklerle birlikte siber suçlar da arttı. Dünyanın dört bir yanındaki fidye yazılımı saldırıları son birkaç yılda büyük bir artış yaşadı.

Siber güvenlik araştırma şirketi Proofpoint, kimlik avı, fidye yazılımı ve şifreleme saldırılarını detaylandıran “Phish State” adlı bir rapor yayınladı. Rapor, bilgisayar korsanlarının siber suçları gerçekleştirmek için sosyal mühendislik kullanma biçimlerini analiz etti. Rapora göre, kuruluşların %50’inden fazlası geçen yıl kimlik avı saldırısına uğradı.

Proofpoint, fidye yazılımı saldırılarına uğrayan ve fidye ödeyen tüm kuruluşların verilerine erişemediğini de bildirdi. Fidye yazılımı saldırganları, ödeyen mağdurların sadece %69’unun verilerinin kilidini açtı. Proofpoint, mağdurların %22’sinin fidye ödediğini ve yine de verilere erişmediğini keşfetti. Bilgisayar korsanları daha sık devlet kuruluşlarını, yerel hükümet ofislerini ve sağlık hizmeti sağlayıcılarını hedef aldı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu