Nedir? Nasıl? Neden?

ABD enflasyon verileri öncesi kripto paralarda son durum

Sponsorlu İçerik

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak ABD enflasyon verilerine çevrilmişken, kripto para piyasası da bu heyecandan nasibini aldı. Özellikle altcoin’lerde düşüşler yaşandı. Bitcoin’de ise artış görüldü.

Geçen ay yüzde 8.3 olarak açıklanan ABD enflasyon rakamının bu ay nasıl geleceği konusunda küresel piyasalar merak kesildi. Nasdaq ve S&P 500 gibi endeksler 2020’den bu yana en düşük seviyeleri görürken, kripto paralar 2 yıl önceki seviyelerine adeta keskin bir dönüş yaptılar.

Geçtiğimiz günlerde BNY Mellon’a verilen kripto saklama lisansı almasıyla 19.300 dolar seviyelerini gören Bitcoin, CoinMarketCap verilerine göre, haberin yazıldığı saatte BTC 18.666 seviyesine düştü. Altcoin’lerde sert çekilmeler yaşanırken, dolar ve Bitcoin paritesinde bugün ciddi kayıplar kaydedildi. Toplam piyasa değerinin ise yüzde 41.8’in üzerine çıkarken, dolar endeksi (DXY) ise 113 seviyesinin üzerinde bulunuyor.

Rakamlar TSİ ile 15.30’da açıklanacak

Enflasyon verileri ise bugün TSİ 15.30’da açıklanacak. Geçtiğimiz ay beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamının yüzde 8.1 gelmesi bekleniyor. Rakamların bu orandan yüksek gelmesi, Fed’in Kasım ayında beklenenden yüksek bir faiz artırımına gitmesine neden olabilir. Bu durum kripto paralar gibi hisse senetleri piyasalarında büyük bir erime yaşanmasına neden olabilir.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu