Nedir? Nasıl? Neden?

ABD Hazine Bakanlığı’na yeni bir Tornado Cash davası açıldı

Sponsorlu İçerik

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım listesine alınarak kullanımı yasaklanan kripto para karıştırıcısı Tornado Cash için Coin Center bakanlığa dava açan ikinci kuruluş oldu.

Washington, D.C merkezli kar amacı gitmeyen blok zinciri savunma grubu Coin Center, Ethereum tabanlı mikser uygulaması Tornado Cash’i yaptırım listesine eklediği için ABD Hazine Bakanlığı’na dava açıyor. Hatırlanacağı üzere ABD Hazine Bakanlığı, kripto karıştırma hizmeti veren Tornado Cash’i Ağustos ayında kara listeye eklenmiş ve yaptırımlar uygulanmıştı. Bakanlık, hack vakalarında en çok kullanılan protokolü ve bağlantılı 44 adet kripto para adresini yaptırım listesine aldı.

Davacılar, Tornado Cash’e yaptırım uygulayan Hazine Bakanlığı’nın yasal yetki sınırlarını aştığını belirtti. Dava, Tornado için Hazine Bakanlığı’na karşı açılan ikinci dava özelliğini taşıyor.

Davaya Coinbase destek vermişti

Hatırlanacağı üzere daha önce ABD merkezli kripto borsası Coinbase, iki çalışanın da dahil olduğu altı program kullanıcısının açtığı davaya destek vermişti. Hazine Bakanlığı’nın söz konusu yaptırımı onaylamasına yönelik itirazlar blok zinciri teknolojisi içim emsal teşkil edebilir. Kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve Coinbase tarafından desteklenen davalar Hazine’nin yetkisini aştığını iddia ediyor.

Coin Center’ın dava dilekçesinde ise şu ifadeler yer alıyor:

“Amerikalılar Tornado Cash’i kendi mal varlıklarını korumak adına tek taraflı olarak kullanıyorlar. Hazine’nin bu yasal unsura meydan okuması, kendilerine Amerikan ekonomisini yönetmek için esasen sınırsız özgürlük verecek bir güç iddiasını taşıyor.”

Coin Center, Hazine Bakanlığı’nın Tornado’ya uyguladığı yaptırımların otorite ihlali olduğunu savunuyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu