ManşetNedir? Nasıl? Neden?

ABD Tesilcisi, 2020 Kripto Para Yasasını Tanıttı!

Sponsorlu İçerik

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Paul Gosar, ülkedeki dijital varlıklar için elverişli bir ortam yaratmayı amaçlayan “2020 Kripto Para Yasası” nı tanıttı.

Tarihsel olarak dünyadaki kripto para karşıtı hükümetler yavaş ama emin adımlarla dijital varlıklara karşı daha yumuşak bir duruş benimsemeye başladılar. Son gelişmeye göre, bir ABD Kongresi üyesi, kripto paralara netlik ve meşruiyet sağlamayı amaçlayan “2020 Kripto Para Yasası”nı tanıttı.

Gosar’ın tasarısı dijital varlıkları üç kategoriye ayırıyor. Bunlar; kripto-emtia, kripto-para birimi ve kripto-güvenlik. Bu üç kategori, sırasıyla Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Finansal Suçları Koruma Ağı (FinCEN) aracılığıyla Hazine Sekreteri ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kapsamında ele alınacak.

Tasarı, özellikle Bitcoin gibi dijital varlıkların yasal tanımını kripto paralar yerine kripto emtialar olarak sınıflandırıyor. İlginç bir şekilde, önerilen mevzuatta, kripto para birimi “ABD para biriminin veya sentetik türevlerin temsili” olarak tanımlanmakta. Tasarıda ayrıca Non-fungible tokenlerden (NFT) bahsedilmiyor.

Tasarı kripto menkul kıymetleri şu şekilde tanımlıyor:

“Bir Blockchain veya merkezi olmayan kriptografik deftere dayanan tüm borç, özsermaye ve türev enstrümanlar.”

Kongre üyesi tarafından getirilen kripto para yanlısı yasa, diğer hükümetlerin dijital paralara karşı tutumundaki istikrarlı bir değişimden sonra geliyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu