Nedir? Nasıl? Neden?

AB’den Rusya’ya yeni kripto yaptırımları geldi

Sponsorlu İçerik

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya, Avrupa Birliği halihazırda uygulanan ekonomik yaptırımlara kripto para birimlerini de dahil etmişti. Bugün kripto varlıklarla ilgili maddelere ek kurallar getirildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik Batı ülkeleri bir dizi yaptırımlar uygulasa da Avrupa Birliği’nden bugün yeni bir adım geldi. Bilindiği üzere işgalin başladığı Şubat ayından bu yana Rusya’ya ekonomik anlamda birçok yaptırım uygulanmıştı. Kripto para birimlerini de kapsayan yaptırımlara bugün getirilen ek kurallara göre, Rusya merkezli cüzdanlar, hesaplar ve saklama hizmeti sağlayıcıları, tutulan miktarın büyüklüğü fark etmeksizin yasaklandı.

Rusya’ya yapılan ekonomik ve enerji konularındaki yaptırımlar dünyada yeni krizleri doğururken, AB, ek yaptırımlara kripto para cüzdanlarını dahil ekmekten geri kalmadı. Ülkeye uygulanan yaptırımların 8. paketi kapsamında Avrupa Birliğinden yapılan resmi açıklamada, kripto paralarla ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Kripto varlıkları üzerindeki mevcut yasaklar ek bir karar ile artırılmıştır. Buna göre Rusya merkezli tüm kripto varlık cüzdanları, hesapları ya da saklama hizmeti sağlayıcıları, cüzdanların içindeki meblağa bakılmaksızın yasaklanmıştır”

Yaptırım paketleri birbiri ardına geliyor

Daha önceki yaptırım paketinde cüzdanlarda 10 bin euro’luk değerden fazla kripto bulunduran kişiler için yaptırımlar uygulanıyor. Fakat şimdi çok daha küçük cüzdanlar da bu yasaklardan payını alacak.

Kripto yasalarının yanı sıra yaptırımlarda AB’nin Rusya’dan yaptığı ithalat oranında 7 milyar dolarlık kesinti yaratacak maddeler yer alıyor. Rusya’nın gelirlerini azaltmak için uygulanan yaptırımların içerisinde Rus ordusunun ihtiyacı olan özel bileşenlerin ihracının olduğu kaydedildi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu