ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Alman Düzenleyici, Kriptoyu ”Finansal Araç” Olarak Tanıdı!

Sponsorlu İçerik

Almanya‘nın BaFin olarak bilinen Federal Mali Denetleme Kurumu, dijital varlıkları finansal araçlar olarak sınıflandırdı.

Mali düzenleyiciye göre, kripto paralar, herhangi bir merkez bankası veya kamu kurumu tarafından verilmemiş veya garanti edilmemiş bir değerin dijital bir temsili, yasal olarak belirtilen ve yasal statüsü olmayan bir para birimine bağlı değil. Ancak gerçek veya tüzel kişiler tarafından takas aracı olarak kabul edilir ve elektronik olarak iletilebilir, saklanabilir ve takas edilebilir.

BaFin, kara para aklama ile ilgili Mali Eylem Görev Gücü (FATF) dahil olmak üzere birçok kuruluşun kısmen eşleşen bir kripto para tanımına sahip olduğunu belirtti. Bu, dijital varlıkların finansal bir araç olarak sınıflandırılması için temel teşkil ediyor.

Kripto paraların geniş tanımının, muhasebe birimi olmayan dijital varlıkların önceki kategorilerinin hiçbirine girmediği için hazırlandığına dikkat çekildi.

Bu, düzenleyicinin mevcut kara para aklama karşıtı (AML) yasalarını güncellemesi ve kripto para saklama teklif eden şirketlerin lisans almasını zorunlu kılması sonrasında geldi. Ayrıca, halihazırda bu tür hizmetleri sunan lisanssız herhangi bir kuruluşu cezalandırmayacağını da bildirdi. Bu firmaların sadece 31 Mart’a kadar böyle bir lisans alma niyetlerini göstermeleri ve 30 Kasım’a kadar başvurmaları gerekiyor.

Daha önce, Alman hükümeti bankaların kripto para alım ve satımına izin veren bir yasa çıkardı. Yerel bir rapora göre, 40’tan fazla Alman bankası şu anda BaFin’in ülkede dijital varlık saklama hizmetleri sunma onayı istiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu